Bedava bir VPN kullanıyorum.
Klasik tek bir şifrem vardı.
Bunu Duck Duck Go mu açıkladı? O eklenti hangi platformdan takip ettiklerini mi gösteriyor bize?Duck duck GO diye bir arama motoru var o sizi hiçbir şekilde takip etmez bir de Firefox'ta privicy badger diye bir eklenti var orta kimin sizi takip ettiği gözükür.
En azından Google'da araştırma yapan, gerçekten merak eden arkadaşların işine yarayacaktır.Ciddi ciddi yazıyor musunuz? Bence zamanınızı harcamayın troll olduğu çok belli. Hesabı bile dün açmış.
Scofield olmak zor reis...Selamlar. Çok değil, bir ay öncesine kadar, bende sizler, sizlerden kastettiğim ortalama bir insan gibiydim. Üç sayfalık bir kullanıcı sözleşmesi metnine bile katlanamazdım. Klasik tek bir şifrem vardı, sitelerin şifreler ile ilgili küçük değişik ilkeleri varsa ona göre minnacık değişiklikler yapardım. İnanamayacaksınız ama büyük paralar yatırdığım sitelerin hesaplarında bile. Facebook kullanırdım. Messenger kullanırdım. WhatsApp kullanırdım. Google'da kullanırdım. Google'ın her türlü hizmetini kullanırdım. Arama motoru, YouTube, Gmail, Drive, photos, her şey, ama her şeyini. Uzun bir süre Google ve Facebook'un bizi takip ettiğini söyleyen haberler gündemi sallasada ben hiç oralı olmadım. "Amaan, ne olacak sanki beni takip ediyorsa. Yine çerezlerle bana hizmet edecekler o kadar." Ancak bu uzun süre sürmedi. Çok ileriye gittim. Dersimi aldım. Sonuç olarak çok büyük bir meblağ ödemek zorunda bırakıldım. Bütün bunların ihmalimden kaynaklandığını biliyordum. Ve bir haftada bu hale geldim: Az önce saydıklarımın hiçbirini yapmamaya başladım. Tüm Google hizmetlerini kaldırdım. Ancak ne kadar gizli hissetsemde hala içimde bazı şeyler rahat hissettirmiyor. Mesela çerezleri kapatarak Opera kullanıyorum (hızdan feragat edebilirim). Bedava bir VPN kullanıyorum ve protonmail kullanıyorum (paradan da feragat edebilirim). Ve telefonum da ne kadar hiçbir Google hizmeti bulunmasa bile sonuçta Android Google tarafından geliştiriliyor. Zaten bilgisayarıma Linux kurmayı düşünüyordum. Telefonuma da Linux kurmalı mıyım? Peki VPN, gizli tarayıcı ve arama motoru servisleri gizlilik için yeterli midir? Ve sanırım tik oldu bende, güvenilir sitelere dahi itibar etmiyorum çerezler konusunda. Ancak Technopat kanalını uzun zamandır takip ediyordum ve sizin profesyonelliğinize güveniyorum. Ayrıca not düşeyim, kişisel tavsiye istemiyorum. Bir kaç tane daha forum sitesinden yardım istedim (ismi lazım değil) ve 10 cevaptan 9'u kişisel tavsiyeydi, "Rahatla kardeşim, bir şey olmaz." tarzı. Ben hackerların gözde kurbanlarından biriyim ve bu gizlilik kararlarımdan gayet memnunum, yakınlarım da öyle. Teşekkür ederim.
Merhaba. Söylediklerinize %100 haklısınız. Ben maksimum güvenlik derken sıradan bir kullanıcının ulaşabileceği, fazlaca yeterli olan, bir seviyeden bahsetmiştim. Yani verilerimizi korumanın en iyi yöntemi budur.@leMonsTer Google ve Facebook merkezli uygulamalara güzel örnekler vermişsin. Fakat hangi yazılımı kullanırsanız kullanın maksimum güvenliğe ulaşamazsınız. Çok güvenli girdiğinizi zannedersiniz fakat hepimiz siber güvenlik uzmanı olmadığımızdan hangi uygulamanın ne yapıp yapmadığını tamamen göremeyiz.
Örneğin bir kişi Google yerine DuckDuckGo arama motorunu kullanırsa çok az arama sonucuyla karşılaşabilir. Çünkü sunucuları bir olmadığından dolayı o kişi daha hızlı ve daha fazla arama sonucunu karşısına sunabilecek bir yazılım arayacaktır.
Başka bir örnek olarak Google Drive'ı verebiliriz. Birçok alternatifi bulunmaktadır. Fakat güvenlik olarak bir tedirgin oluruz. Bunun yerine Tresorit sitesini önermişsiniz. Fakat kişinin sürekli olarak dosyalarını eşitleme gibi ihtiyaçları olacağından ona daha fazla alan ve eşitleme seçeneklerine dayanan bir siteye ilgi duyma ihtiyacı artacaktır. Bu yüzden Google Drive sitesine yönelecektir.
Sonuç olarak internette gizliliğinizi tamamen koruyamazsınız. Yardımcı programlar ile korunduğunuzu zannedersiniz fakat kullandığınız yardımcı programlar bile sizin internette ne yaptığınızı izleyebilir.
Klasik tek bir şifrem vardı, sitelerin şifreler ile ilgili küçük değişik ilkeleri varsa ona göre minnacık değişiklikler yapardım. İnanamayacaksınız ama büyük paralar yatırdığım sitelerin hesaplarında bile.
Ancak bu uzun süre sürmedi. Çok ileriye gittim.
Tüm Google hizmetlerini kaldırdım. Ancak ne kadar gizli hissetsemde hala içimde bazı şeyler rahat hissettirmiyor.
Bu hayatta iki uç olmamak lazım. Çok serbest takılırsanız olacağı buydu. Bütün hesaplara aynı şifreyi yazmak ve genelde de şifreyi "1234" gibi şeyler yapmak Türk milletininin en büyük gafıdır.Ve sanırım tik oldu bende, güvenilir sitelere dahi itibar etmiyorum çerezler konusunda.
Önceki mesajlarımda da sık sık değiniyordum. "Aman ne olacak" demek sizi geriletir ve hep kaybettirir."Amaan, ne olacak sanki beni takip ediyorsa."
AV'ye gizlilik endişesiyle bakmak saçma. Benim AV kullanmadığım eski zamanlarda bilgisayardan giriş yaptığım hesaplarda hep 'şüpheli hareketler' yaşanırdı. Zaten eski zamanlarda bütün hesapların şifresi aynı olup şifre deAV önereceğim ama gizlilik endişesiyle kullanmayacaksınız bile muhtemelen, o yüzden o topa girmiyorum. Boşa konuşmuş olacağım.
isimsoyisimdoğumtarihi'nden oluştuğu için yaşandığı belliydi. Bir kere -temiz- telefon üzerinden Facebook hesap hareketlerini incelediğim zaman neredeyse bütün illerden giriş yapıldığını görmüştüm. Hatta içlerinde Zonguldak bile vardı. Ki ben hayatımda hiç Zonguldak'a uğramamış bir insandım. Sadece keylogger endişesi bile böyle gizlilik takıntısı olan bir insanı çıldırtmaya yeter zaten. Hatta AV olmadan ben bile kendimi güvende hissedemem ki. Ama maalesef böyle düşünen insanlar AV şirketlerinin de kendilerini izlediğini düşündükleri için biz ne kadar önersek de, ne kadar anlatsak da, ne kadar dil döksek de kabul etmeyecekler. O yüzden öyle dedim.AV'ye gizlilik endişesiyle bakmak saçma. Benim AV kullanmadığım eski zamanlarda bilgisayardan giriş yaptığım hesaplarda hep 'şüpheli hareketler' yaşanırdı. Zaten eski zamanlarda bütün hesapların şifresi aynı olup şifre deisimsoyisimdoğumtarihi'nden oluştuğu için yaşandığı belliydi. Bir kere -temiz- telefon üzerinden Facebook hesap hareketlerini incelediğim zaman neredeyse bütün illerden giriş yapıldığını görmüştüm. Hatta içlerinde Zonguldak bile vardı. Ki ben hayatımda hiç Zonguldak'a uğramamış bir insandım.
Valla elin manyağı izleyeceğine AV'ler izlesin sıkıntı yok.Sadece keylogger endişesi bile böyle gizlilik takıntısı olan bir insanı çıldırtmaya yeter zaten. Hatta AV olmadan ben bile kendimi güvende hissedemem ki. Ama maalesef böyle düşünen insanlar AV şirketlerinin de kendilerini izlediğini düşündükleri için biz ne kadar önersek de, ne kadar anlatsak da, ne kadar dil döksek de kabul etmeyecekler. O yüzden öyle dedim.
Selamlar. Çok değil, bir ay öncesine kadar, bende sizler, sizlerden kastettiğim ortalama bir insan gibiydim. Üç sayfalık bir kullanıcı sözleşmesi metnine bile katlanamazdım. Klasik tek bir şifrem vardı, sitelerin şifreler ile ilgili küçük değişik ilkeleri varsa ona göre minnacık değişiklikler yapardım. İnanamayacaksınız ama büyük paralar yatırdığım sitelerin hesaplarında bile. Facebook kullanırdım. Messenger kullanırdım. WhatsApp kullanırdım. Google'da kullanırdım. Google'ın her türlü hizmetini kullanırdım. Arama motoru, YouTube, Gmail, Drive, photos, her şey, ama her şeyini. Uzun bir süre Google ve Facebook'un bizi takip ettiğini söyleyen haberler gündemi sallasada ben hiç oralı olmadım. "Amaan, ne olacak sanki beni takip ediyorsa. Yine çerezlerle bana hizmet edecekler o kadar." Ancak bu uzun süre sürmedi. Çok ileriye gittim. Dersimi aldım. Sonuç olarak çok büyük bir meblağ ödemek zorunda bırakıldım. Bütün bunların ihmalimden kaynaklandığını biliyordum. Ve bir haftada bu hale geldim: Az önce saydıklarımın hiçbirini yapmamaya başladım. Tüm Google hizmetlerini kaldırdım. Ancak ne kadar gizli hissetsemde hala içimde bazı şeyler rahat hissettirmiyor. Mesela çerezleri kapatarak Opera kullanıyorum (hızdan feragat edebilirim). Bedava bir VPN kullanıyorum ve protonmail kullanıyorum (paradan da feragat edebilirim). Ve telefonum da ne kadar hiçbir Google hizmeti bulunmasa bile sonuçta Android Google tarafından geliştiriliyor. Zaten bilgisayarıma Linux kurmayı düşünüyordum. Telefonuma da Linux kurmalı mıyım? Peki VPN, gizli tarayıcı ve arama motoru servisleri gizlilik için yeterli midir? Ve sanırım tik oldu bende, güvenilir sitelere dahi itibar etmiyorum çerezler konusunda. Ancak Technopat kanalını uzun zamandır takip ediyordum ve sizin profesyonelliğinize güveniyorum. Ayrıca not düşeyim, kişisel tavsiye istemiyorum. Birkaç tane daha forum sitesinden yardım istedim (ismi lazım değil) ve 10 cevaptan 9'u kişisel tavsiyeydi, "Rahatla kardeşim, bir şey olmaz." Tarzı. Ben hackerların gözde kurbanlarından biriyim ve bu gizlilik kararlarımdan gayet memnunum, yakınlarım da öyle. Teşekkür ederim.