Tamamen görünmez olmak için ne yapmalıyım?

Bedava bir VPN kullanıyorum.

Klasik tek bir şifrem vardı.

En büyük hata burada zaten.
Hiçbir zaman tamamen görünmez olamazsın.

Duck duck GO diye bir arama motoru var o sizi hiçbir şekilde takip etmez bir de Firefox'ta privicy badger diye bir eklenti var orta kimin sizi takip ettiği gözükür.
Bunu Duck Duck Go mu açıkladı? O eklenti hangi platformdan takip ettiklerini mi gösteriyor bize?
Ciddi ciddi yazıyor musunuz? Bence zamanınızı harcamayın troll olduğu çok belli. Hesabı bile dün açmış.
En azından Google'da araştırma yapan, gerçekten merak eden arkadaşların işine yarayacaktır.

Merhaba öncelikle bazı hizmetlerin alternatifleri paylaşayım:

Google Arama Motoru - DuckDuckGo
Gmail - ProtonMail
Google Chrome - Brave
Google Drive - Tresorit
WhatsApp - Telegram
Play Store - F-Droid

En Önemlisi: Android - /e/

Aklıma bunlar gelebildi sadece.
Eğer bunları kullanırsan -başka alternatif hizmetler sorabilirsin- maksimum güvenliğe ulaşmış olursun. Ayrıca bir program kullanırken açık kaynak kodlu olmasına dikkat et. Değilse bile mutlaka gizlilik sözleşmesini oku.

Scofield olmak zor reis...

Son düzenleyen: Moderatör:
@leMonsTer Google ve Facebook merkezli uygulamalara güzel örnekler vermişsin. Fakat hangi yazılımı kullanırsanız kullanın maksimum güvenliğe ulaşamazsınız. Çok güvenli girdiğinizi zannedersiniz fakat hepimiz siber güvenlik uzmanı olmadığımızdan hangi uygulamanın ne yapıp yapmadığını tamamen göremeyiz.

Örneğin bir kişi Google yerine DuckDuckGo arama motorunu kullanırsa çok az arama sonucuyla karşılaşabilir. Çünkü sunucuları bir olmadığından dolayı o kişi daha hızlı ve daha fazla arama sonucunu karşısına sunabilecek bir yazılım arayacaktır.

Başka bir örnek olarak Google Drive'ı verebiliriz. Birçok alternatifi bulunmaktadır. Fakat güvenlik olarak bir tedirgin oluruz. Bunun yerine Tresorit sitesini önermişsiniz. Fakat kişinin sürekli olarak dosyalarını eşitleme gibi ihtiyaçları olacağından ona daha fazla alan ve eşitleme seçeneklerine dayanan bir siteye ilgi duyma ihtiyacı artacaktır. Bu yüzden Google Drive sitesine yönelecektir.

Sonuç olarak internette gizliliğinizi tamamen koruyamazsınız. Yardımcı programlar ile korunduğunuzu zannedersiniz fakat kullandığınız yardımcı programlar bile sizin internette ne yaptığınızı izleyebilir.

İfadeler: acv
Merhaba. Söylediklerinize %100 haklısınız. Ben maksimum güvenlik derken sıradan bir kullanıcının ulaşabileceği, fazlaca yeterli olan, bir seviyeden bahsetmiştim. Yani verilerimizi korumanın en iyi yöntemi budur.

Kullanıcıların diğer servisleri yeterli bulamayıp Google'a yönelmeleri konusunda da haklısınız. Ancak güvenliği kafasına bu kadar çok takan birisi aradaki hizmet farkını önemsemeyecektir. Önerdiğim hizmetler sıradan bir kullanıcının kullanamayacağı hizmetlerdir.

Ancak bu uzun süre sürmedi. Çok ileriye gittim.
Tüm Google hizmetlerini kaldırdım. Ancak ne kadar gizli hissetsemde hala içimde bazı şeyler rahat hissettirmiyor.
Ve sanırım tik oldu bende, güvenilir sitelere dahi itibar etmiyorum çerezler konusunda.
Bu hayatta iki uç olmamak lazım. Çok serbest takılırsanız olacağı buydu. Bütün hesaplara aynı şifreyi yazmak ve genelde de şifreyi "1234" gibi şeyler yapmak Türk milletininin en büyük gafıdır.

"Amaan, ne olacak sanki beni takip ediyorsa."
Önceki mesajlarımda da sık sık değiniyordum. "Aman ne olacak" demek sizi geriletir ve hep kaybettirir.

AV önereceğim ama gizlilik endişesiyle kullanmayacaksınız bile muhtemelen, o yüzden o topa girmiyorum. Boşa konuşmuş olacağım.
AV'ye gizlilik endişesiyle bakmak saçma. Benim AV kullanmadığım eski zamanlarda bilgisayardan giriş yaptığım hesaplarda hep 'şüpheli hareketler' yaşanırdı. Zaten eski zamanlarda bütün hesapların şifresi aynı olup şifre de isimsoyisimdoğumtarihi'nden oluştuğu için yaşandığı belliydi. Bir kere -temiz- telefon üzerinden Facebook hesap hareketlerini incelediğim zaman neredeyse bütün illerden giriş yapıldığını görmüştüm. Hatta içlerinde Zonguldak bile vardı. Ki ben hayatımda hiç Zonguldak'a uğramamış bir insandım.

Sadece keylogger endişesi bile böyle gizlilik takıntısı olan bir insanı çıldırtmaya yeter zaten. Hatta AV olmadan ben bile kendimi güvende hissedemem ki. Ama maalesef böyle düşünen insanlar AV şirketlerinin de kendilerini izlediğini düşündükleri için biz ne kadar önersek de, ne kadar anlatsak da, ne kadar dil döksek de kabul etmeyecekler. O yüzden öyle dedim.

Valla elin manyağı izleyeceğine AV'ler izlesin sıkıntı yok.

Sanırım kimse parmak basmamış fakat konu sahibi iki şeyi karıştırıyor. Güvenlik ve gizlilik bir değildir veya biri diğerini şart kılmaz. Bazı durumlarda birinden feragat etmek durumunda kalırsınız. Şifrelerinizi çaldırmışsınız ve bunun internetteki anonimliğinizle bir alakası olduğunu düşünmüyorum.

Anonim olmak adına yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri Tor ağına, mümkünse Whonix veya Tails içinden bir VPN aracılığıyla bağlanmak olur. Bu inanılmaz pratik bir yöntem olduğu için, adam kesip fotoğraflarını internete yüklemek gibi bir amacınız yoksa yapmanızı önermem. reCaptcha'lardan illallah edip eski alışkanlıklarınıza dönme olasılığınız bile var.

Güvenlik için yapmanız gereken şeyler daha basit. Şifreleriniz karmaşık olsun, farklı platformlarda aynı şifreleri kullanmayın ve bilgisayarınızda bir AV bulundurun. Phising yememek için bir filtre kullanmak da faydalı olabilir. Opera'nın Netcraft filtrelerini kullandığını okumuştum.

Tor Browser tamamen gizli yapıyor sizi. Onu kullanmayı deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…