Kendim günlük hayatımda Arch Linux bir sistem kullanıyorum. Windows, Dual Boot olarak yüklü duruyor. Bazen girip bakınıyorum öyle.
Yaptığınız işleri Linux üzerinde de yapabiliyorsanız geçmemeniz için bir neden yok, geçebilirsiniz.
LibreOffice'i deneyip görebilirsiniz. OnlyOffice yazılımına da göz atabilirsiniz. Olmadı Online olarak MS Office kullanabilirsiniz. Ücretsiz olarak Microsoft tarafından sunuluyor.İşte MS Office lazım. Wine ile performansı kötü bayağı. LibreOffice bitirme tezinde kullanılabilir mi? Rapor, sunum birçok şey.
Bir de dualboot hiç sevmiyorum ben, inanır mısınız takıntı oluyor.
Microsoft Office olarak oluşturduğunuz bir Word dosyası LibreOffice de ölçeklendirme anlamında kaymalara neden olabiliyor. OnlyOffice ise daha stabil ölçeklendirme konusunda Microsoft Office ile hemen hemen uyumlu ancak onda da hata alabilirsiniz. OnlyOffice öneririm. Microsoft Office asla sahte veya cracklı önermiyorum kullanmayın. Microsoft zaten Office'yi paket olarak kaldırdı desteğini çekti kısacası klasik Office öldü. Artık Microsft 365 hayata geçti ve bu sadece Online olarak veriliyor Lisans hizmeti bu şekilde devam edecek. Microsoft 365 (Office) zaten ücretsiz tüm tez çalışmanı word, exel, power vs yapabilirsin Linuxdan. Orjinal Microsft office'yi linuxda kullanabilir online olarak yaptığın çalışmayı word olarak masaüstüne veya flash belleğine alabilirsin. wine ile uğraşmazsın. OnlyOffice veya LibreOffice kullanman şart değil. Microsft 365 kaydettiğiniz Word belgesini istersen OnlyOfficede de açabiirsinizİşte MS Office lazım. Wine ile performansı kötü bayağı. LibreOffice bitirme tezinde kullanılabilir mi? Rapor, sunum birçok şey
Ben hem Windows 11 kullanıyorum hemde Linux. Dualboot olarak değil. Takıntım yok. Yeni bilgisayarımda Orjinal lisanslı diye Windows 11 var. Lisanslı olmasa yeni bilgisayarda asla Windows kullanmam. Linux kurarım. işletim sistemi ayırt etmene gerek yok en iyi performans hangisi ise hangisi daha güvenli ise ve güncel ise onu kullanmalısınız. Linux günlük kullanımda daha performaslı. diğer bilgisayarımdaki Linux'u hep kullanırım yeni olmasına rağmen windows kullanmıyorum. Size uğraşacaksanız Linux kurun diyenler olacaktır. Böyle bir durum yok. Sorun Windowsda ne sorun oluyorsa bunlarda da olur. Linuxda Debian ve LTS kernel olarak dağıtımlar seçerseniz sorun görmez uğraşmazsınız Windowsda karşınıza çıkan sorunlar virüs yavaşlama çökme vs olmaz ve olsada ondan daha az olur. Windows da bazı programlar kurarken bile makinede stabilite düşüyor. windows gibi çalışan basit dağıtımlar var LinuxMint gibi... Ben esnafa ve komşularıma çokça Linux kurdum 4 yıl 3 yıldır kullanıyorlar soruyorum sorun yaşadınız mı diye hayır diyorlar ilk günkü gibi hızlı diyorlar Linux makinelerinde kasma virüs az oluyor. Çünkü her yeni güncellemede mevcut virüs varsa işlevsiz hale geliyor. Bu insanlar ise basit kullanıcılar windows Linux bilmezler. Onlara windows kursam çokça format atmıştım şimdi yıllar içinde. Onlara sadece güncelleme nasıl yapılır onu gösterdim. Her işlerini hallettiklerini söylüyorlar. Takılmayınız, MacOs, Windows, Linux hangisi güncel ve orjinal ise onu kullanın orjianal olmayan birseyi silin uzak durun. Ülkemizde Windows bir alışkanlık sadece yurtdışında Windows sahte kimse kullanmaz MacOs kullanırlar bu Mac veya Windows, Linux ayırt etmezler. önemli olan güncellik. ancak ülkemizde garip şekilde işletim sistemi fanı çıkar ve Craklı sahte işletim sistemi kullanma gibi amacının dışında ve anlam veremediğim bir sevda var. Çok garip anlayamıyorum bir türlü...Bir de dualboot hiç sevmiyorum ben, inanır mısınız takıntı oluyor.
Hocam şimdi beni yanlış anlamayın. Amacım siz üzmek, kırmak değildir.Ben hem Windows 11 kullanıyorum hemde Linux. Dualboot olarak değil. Takıntım yok. Yeni bilgisayarımda Orjinal lisanslı diye Windows 11 var. Lisanslı olmasa yeni bilgisayarda asla Windows kullanmam. Linux kurarım. işletim sistemi ayırt etmene gerek yok en iyi performans hangisi ise hangisi daha güvenli ise ve güncel ise onu kullanmalısınız. Linux günlük kullanımda daha performaslı. diğer bilgisayarımdaki Linux'u hep kullanırım yeni olmasına rağmen windows kullanmıyorum. Size uğraşacaksanız Linux kurun diyenler olacaktır. Böyle bir durum yok. Sorun Windowsda ne sorun oluyorsa bunlarda da olur. Linuxda Debian ve LTS kernel olarak dağıtımlar seçerseniz sorun görmez uğraşmazsınız Windowsda karşınıza çıkan sorunlar virüs yavaşlama çökme vs olmaz ve olsada ondan daha az olur. Windows da bazı programlar kurarken bile makinede stabilite düşüyor. windows gibi çalışan basit dağıtımlar var LinuxMint gibi... Ben esnafa ve komşularıma çokça Linux kurdum 4 yıl 3 yıldır kullanıyorlar soruyorum sorun yaşadınız mı diye hayır diyorlar ilk günkü gibi hızlı diyorlar Linux makinelerinde kasma virüs az oluyor. Çünkü her yeni güncellemede mevcut virüs varsa işlevsiz hale geliyor. Bu insanlar ise basit kullanıcılar windows Linux bilmezler. Onlara windows kursam çokça format atmıştım şimdi yıllar içinde. Onlara sadece güncelleme nasıl yapılır onu gösterdim. Her işlerini hallettiklerini söylüyorlar. Takılmayınız, MacOs, Windows, Linux hangisi güncel ve orjinal ise onu kullanın orjianal olmayan birseyi silin uzak durun. Ülkemizde Windows bir alışkanlık sadece yurtdışında Windows sahte kimse kullanmaz MacOs kullanırlar bu Mac veya Windows, Linux ayırt etmezler. önemli olan güncellik. ancak ülkemizde garip şekilde işletim sistemi fanı çıkar ve Craklı sahte işletim sistemi kullanma gibi amacının dışında ve anlam veremediğim bir sevda var. Çok garip anlayamıyorum bir türlü...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.