Tamir görmüş işlemci alınır mı?

niyazicankeles

Centipat
Katılım
2 Mayıs 2022
Mesajlar
196
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Endüstriyel soğutmacı
Merhaba, sarı sitede adam işlemciyi ters takmış bilgisayarcıya yaptırmış kendisi 5600X almış. 1600 TL'ye Ryzen 5 3600 alınır mı sizce?
 
Alınmaz. Şu zamana kadar hayatımda hiçbir yerde işlemciyi ters takan birisini duymadım, görmedim, okumadım, o nasıl bir kafadır öyle.
 
Bu durumda işlemcinin pimleri tamir görmüştür diye düşünüyorum. Başka bir tamirat pek söz konusu olamaz. 478pin işlemcilerde bunu biz de yapıyorduk ve hiç sorun yaşamadık ama ben olsam tercih etmem pimpirikliyim:) Mesela Pimlerden birine ekleme yapıldıysa nasıl yapıldı iletkenliği etkiliyor mu? Pimler hassas bir durumda mı bir daha söküp takmam gerekirse ve elimde kalırsa ne olacak? Ancak fiyat size cazip geldiyse ve satıcı Anakartınıza takıp çalışır halde teslim edeceğini taahhüt ederse siz de bir daha sökmeyeceğinize kanaat ederseniz belki olabilir.
 
İyide işlemcinin sıfırı zaten 2.400 civarı. Normal ikinci eli olsa 1.600 iyide, tamir görmüş bir işlemciye bu parayı niye veresin? Tamir görmemiş işlemcilerden bak derim ikinci el.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı