Tamirci beni dolandıryor mu?

İşlemciyi söktüğünü fotoğraf olarak attı ama harici grafik kartı sökülmüyorsa anakart değiştirilme ihtimali yüksek. :/
Hocam iki işlemcinin soketi farklı demişsiniz zaten. Değiştirmeden nasıl takacak şu an elinizdeki soketi farklı olan işlemciyi?

Aynı kasaya Eski laptopların bazılarında aynı kasaya aynı anakartın üzerinde farklı donanımlar takılı olur. Anakartlar kasalara uyar. Ama adam nasıl bulmuş gerçekten ilginc tebrik etmek lazım. Ayrıca adam kazıklamamış her anakartın çipseti reballing olmaz veya ısıtmayla çalışmaz o da tamamen değiştirmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın dediğini iyi okuyun.

Benim yazdığımıda siz bir daha okuyun.
Konu sahibi arkadaşa daha üst düzey bir işlemci vaat edilmiş ve parasını da almış. Buna rağmen gidip daha düşük işlemci takmış üstüne harici ekran kartını da götürmüş. Net dolandırıcılık bu.
Tamirin ücretini alırken AMD A4-5000 üzerinden aldı iki işlemcinin arasında yaklaşık 400TL gibi bir fark var.

Ne tamirden ne teknik konulardan ne okuduğunuzu anlamadığımız belli. Adamın ne yapmis olabileceğini bunun karşılığını da aldığını yazdim. Bozuk çipli ekran kartini ne yapsın? Anakart üzerindeki işlemci ne işine yarayacak?

Ustayla yazışmaları yeniden okudum kendisi 2 işlemci denedi 2.sin de uyduğunu söyledi ilk denemede sanırım AMD A4-5000 almış arızalı çıkınca masraf yapmayıp elindeki anakart ile uygun işlemci almış. Toplam 1000 lira kadar harcanmış 2 işlemci alınmış ilki arızalı çıkmış. İki sorum olacak işlemciyi test etmeden önce anakartta problem olup olmadığı anlaşılıyor mu?
Sıfır alınan işlemci arıza çıkarır mı?

Belli ki usta ile aramızda iletişimsizlik olmuş bana daha düşük performansta işlemci takacağını söylemedi, anakart ve işlemci tamamen değişmiş ve malzeme fiyatına ilk denediği işlemcinin de fiyatını ekleyerek bana fiyat çıkarttığını düşünüyorum. Anakarttan harici grafik kartı sökülebiliyorsa olan ekran kartına oldu.

Cevaplarınız için teşekkür ederim <3

Son düzenleme:
Galiba konuyu açıklığa kavuşturacak video.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…