Tamirhane dükkanı açmak

Daha fazla  
Herkese merhabalar, yakın zamanda Artvin'de bir tamirhane açmayı düşünüyoruz. Kiralık dükkan bakarken tanıdığımızın aracı olduğu birini bulduk. Adam dükkanı için kira istemiyor, kendisinin yedek parça dükkanından parça temin etmek karşılığında dükkanını ücretsiz kiraya verebileceği şekilde bir anlaşma yapmayı istiyor. Bize mantıklı geldi. Fakat bir de ticaretle vs. uğraşıyor olabilecek sosyal üyelerine sormayı tercih ettim. Sizce bu mantıklı bir anlaşma mı?

Herkese merhaba, yakın zamanda Artvin'de bir tamirhane açmayı düşünüyoruz. Kiralık dükkan bakarken tanıdığımızın aracı olduğu birini bulduk. Adam dükkanı için kira istemiyor, kendisinin yedek parça dükkanından parça temin etmek karşılığında dükkanını ücretsiz kiraya verebileceği şekilde bir anlaşma yapmayı istiyor. Bize mantıklı geldi. Fakat bir de ticaretle vs. uğraşıyor olabilecek sosyal üyelerine sormayı tercih ettim. Sizce bu mantıklı bir anlaşma mı?

Finansal açıdan mantıklı gibi görünüyor ama parcayı saglayan kişiyi tanıumadıgım icin emin olamıyorum. Parcayı sadece benden alacaksın deyip 3 katına sana satma durumu ihtimaller içerisinde. Sana dükkanı kiraya verecek karşılığında ondan parça alacaksın? acıkcası bana hiç mantıklı gelmedi o adamın farklı bir çıkarı vardır güvenmemenizi öneririm.

Finansal açıdan mantıklı gibi görünüyor ama parcayı saglayan kişiyi tanıumadıgım icin emin olamıyorum. Parcayı sadece benden alacaksın deyip 3 katına sana satma durumu ihtimaller içerisinde. Sana dükkanı kiraya verecek karşılığında ondan parça alacaksın? acıkcası bana hiç mantıklı gelmedi o adamın farklı bir çıkarı vardır güvenmemenizi öneririm.
Söylediklerinizde haklılık payı var. Ama yedek parça piyasası da belli üzerine satmasına müsade edeceğimizi sanmıyorum. Zaten ağustos gibi dükkana gidip bir bakacağız kafamıza yatarsa olacak.

@CasillasYokeden bir de hocam dükkan kiraları ortalama ne kadar?
Sorun da bu aslında Artvin'de istediğin gibi dükkan ilanı bulup fiyatlarına vs. bakamıyorsunuz. Kırsal kesim olduğu için genelde yakınlarına tanıdıklarına öneriyorlar. Tamirhane olarak baktığımda bir fiyat karşılaştırması yapacak kadar veri elde edemiyorum. Genele baktığımda börekçi çörekçi bilmem ne max 20k gördüm. Ama bu dediğim dükkan yeni kurulan yusufeli sanayi'nin tam içinde yani bu baya cazip geliyor. Artvin'de işini iyi yapan bir usta olmamasından çok şikayetçiler. Millet bu sebeple arabasını çekiciyle farklı şehirlere gönderiyor. (Rize, Samsun, Trabzon, Erzurum)

Babam 14 yaşından beri (şu an 46 yaşında) otomotiv işinde Motor, Elektrik, Turbo şarj ve daha bir sürü hizmeti verebilecek kalifiyede bir usta öyle ki Amerikan arabalarının tamiriyle bu işe başlamış ve hala paslanmamış şekilde mesleğini devam ettiriyor. Arabayı dinleyerek sorun çözen kafadan kendisi. 😆

Son düzenleme:
@CasillasYokeden şehire can suyu olabilirsiniz. Hazır babadan gelen bir altyapı da var. Makul bir teklif diye düşünüyorum.
Bakalım hocam sen arabayı bırak bitince ararız kafasında değil de sorunun çözümünü müşteriye de aktarabilecek bir şeffaflıkla işimizi yürütmeyi istiyoruz. İnşallah başarılı oluruz. Belki gelir buraya sonucu yazarım. 😄

Technopat Haberler

Geri
Yukarı