Tanımadığım biri e-posta adresime nasıl ulaşmış olabilir?

Makaleler
4
Yer
Mersin
Dün akşam tanımadığım birinden Gmail adresime bir mesaj aldım. Merhaba dostum yazmış. Yani abuk subuk sitelerden gelen spam mesaj gibi durmuyor. Cevap da vermedim belki IP adresime ulaşır diye; çünkü gelen mesajı kurcaladığımda Amerika IP görünüyor. Yıllardır asıl e-postalarımı hiçbir yerde paylaşmam, biriyle görüşmem gerekiyor ise uyduruk bir adres açar onu veririm. Bu adresime nasıl ulaşılmış olunabilir? Birçok önemli hesabım bu adrese bağlı olduğundan tedirgin oldum.

Dün akşam tanımadığım birinden Gmail adresime bir mesaj aldım. Merhaba dostum yazmış. Yani abuk subuk sitelerden gelen spam mesaj gibi durmuyor. Cevap da vermedim belki IP adresime ulaşır diye; çünkü gelen mesajı kurcaladığımda Amerika IP görünüyor. Yıllardır asıl e-postalarımı hiçbir yerde paylaşmam, biriyle görüşmem gerekiyor ise uyduruk bir adres açar onu veririm. Bu adresime nasıl ulaşılmış olunabilir? Birçok önemli hesabım bu adrese bağlı olduğundan tedirgin oldum.

Kayıt olduğun sitelerden almış olabilir.

Üye olduğun sitelerden biri üyelik bilgilerini sızdırmış olabilir. Bence çok endişe etme, mailin içeriğini oku ama herhangi bir linke vs tıklama. Zaten büyük ihtimal spamdır, siler geçersin. Buradaki birçok insanın sürekli Nijerya prensinden yardım maili aldığına eminim 😄

Üye olduğun sitelerden biri üyelik bilgilerini sızdırmış olabilir. Bence çok endişe etme, mailin içeriğini oku ama herhangi bir linke vs tıklama. Zaten büyük ihtimal spamdır, siler geçersin. Buradaki birçok insanın sürekli Nijerya prensinden yardım maili aldığına eminim 😄
Bu adres sadece dijital oyun platformları ve banka hesaplarıma ait. Forumlar, siteler, Google ile giriş yaptığım yerler hep başka adreslerde. Yani bu adres ile bir yere kayıt yapmış olamam.

Bu adres sadece dijital oyun platformları ve banka hesaplarıma ait. Forumlar, siteler, Google ile giriş yaptığım yerler hep başka adreslerde. Yani bu adres ile bir yere kayıt yapmış olamam.

Google ile giriş yapsan bile her şekilde mailin gidiyor parolan gitmese bile.

Veri sızıntısının nerede olduğunu bilemezsin hocam. Dijital oyun platformları ve banka hesapları veri sızdırmaz diye bir şey yok. Hesabını ele geçiremezler, şifresini alamazlar ama veritabanları üzerinden kayıtlı mailleri alabilirler.

Anlatamıyorum sanırım. Bu adres ile giriş yaptığım bir yer yok. Başka adresleri kullanıyorum o tarz işler için.

Dostum bazı botlar var, bakılırsa bir takım exploit kullanıyorlar, Gmail açma ekranında o bot rastgele mailler yazıyor ve orada "bu mail çoktan alınmış" yazısı gelince o kişiye mesaj atıyor.

Tanıdık bir kişidir hocam. Benim okul da ki arkadaşlar bir hocanın e-posta adresini hoca oturum açarken görüp kağıda yazmışlardı. Eve gidince de abuk subuk şeyler yazmışlardı hocaya. Sizinki de öyle olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı