Arkadaşlar üniversite gidiyorum bir ortama girerken tanımadığım insanlar olduğunda yüzüm ateş gibi yanıyor kizarıyor. Bu sorunu nasıl geçiririz olan var mı?
Sosyal anksiyete bozukluğu/özgüven eksikliği var muhtemelen. Bu kolay kolay kurtulabileceğin bir durum da değil maalesef. Korkunun üzerine gitmek ve hatta psikolojik destek almak gerekiyor.
Arkadaşlar üniversite gidiyorum bir ortama girerken tanımadığım insanlar olduğunda yüzüm ateş gibi yanıyor kizarıyor. Bu sorunu nasıl geçiririz olan var mı?
Sosyal fobin var benim gibi. Psikiyatriste gitmiştim 2 sene oldu yaklaşık. Selectra diye bir ilaç verdi ve beni terapi için bir psikoloğa yönlendirdi. 6 ay boyunca gittim terapilere, psikolog ilk olarak senin bu durumu kabullenmeni ve üstüne gitmeni istiyor. Yani çabalamadan bunu yenemeyeceğimi söyledi. Korkularımı, endişelerimi bir kağıda yazdırmıştı bunları belirledikten sonra üzerlerinde kendimi zorlamaya başladım. Yani evet ilaç desteğiyle falan faydası oldu. Ama tek kötü tarafı ilaç bağımlısı oldum
Eğer bu içinde bulunduğun ortam sana uygun değilse zaten durmak istemezsin de, sana uygunsa, ne insanlar senden üstün, ne de sen onlardan üstünsün. Eşitsiniz, takma yani fazla. Söylemesi kolay diyeceksin ama yapmaya çalış.
Parmağınız çizilse psikolog yardımı alacaksınız bir sakin olun arkadaşlar Abartılacak bir durum yok ilaç tedavisi nereden çıktı?
İnsanlarla tanışa tanışa, kaynaşa kaynaşa alışacaksın böyle basit sebeplerden kendini hasta falan zannetme. Her insanda vardır çekingenlik, bunu aşman için doktora ihtiyaç yok, ilaca ihtiyaç yok.
Psikoloğa gitmek için hasta olmaya gerek yok ki. Bu durum en iyi psikolog yardımıyla atlatılır, ilaç milaç o bence de gereksiz ama psikolog karar verir buna.