Tanımadığımız kişi ile nasıl güvenli alışveriş yapılır?

mortalxx

Centipat
Dolap uygulamasından şehir dışında birisiyle konuştum ve anlaştım, telefon alacağım. Özelden Instagram'dan yazdım, fiyatı 3100 TL'den 2650 TL'ye düşürdüm ve anlaştık. Arkadaşlar şimdi ben bu alışverişte nasıl kendimi sağlama alırım, neler yapmalıyım, hangi adımlar izlemeliyim?

Dolap uygulamasından şehir dışında birisiyle konuştum ve anlaştım, telefon alacağım. Özelden Instagram'dan yazdım, fiyatı 3100 TL'den 2650 TL'ye düşürdüm ve anlaştık. Arkadaşlar şimdi ben bu alışverişte nasıl kendimi sağlama alırım, neler yapmalıyım, hangi adımlar izlemeliyim?
Fiyatı Dolap'tan düşürmüyor mu?

Önce bütün çalışırkenki videolarını iste. Ardından kargolama aşamasında görüntülü arama yap. Kargoyu verdiğinde de havale yaparsın. Konu kapanız. Şu anki alışverişlerimin çoğu böyle oldu.

İnternetten dolandırılan birisi olarak elinde kayıt olsa bile avukatla savcılığa başvurmadığın takdirde çözüme ulaşma oranın çok düşük. Haliyle sahibinden GET veya dolap üzerinde böyle bir sistem varsa onu kullan. Arkanda firma olsun, sen değil. Aksi takdirde üzülürüz ağam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı