Diğer konuya yazdığınız mesaja cevap vermiştim, aynı cevabı buraya kopyalıyorum;
Bu tanklı yazıcıların sayfa başı maliyetini hesaplayabilen yok mu ? Sayfa başı kaç kuruşa baskı yapıyorlar ? Atıyorum bir şişe mürekkep ile ne kadar baskı yapıyor ? Eğer copy centerlardan daha ucuza evde basabileceksem alacağım. Şu anda copy centerlardan 0.30 kuruşa baskı alabiliyorsunuz. Önlü arkalı totalda 100 sayfa 50 yaprak 30 TL ye çıkıyor.
Tamamen basılacak sayfaların renk yoğunluğu ile alakalı, ama kaba bir hesap ile şu şekilde olabilir.
Örnek model Epson Ecotank L3252 olsun. Yazıcı Epson 103 Kodlu Mürekkepleri kullanıyor.
Epson kendi sitesinde bu yazıcının 6500 Sayfaya kadar renkli baskı alabileceğini söylüyor fakat bu çok uç bir değer, normal kullanımda aşağı yukarı 4500 civarı standart kalitelerde renkli baskı aldığınızı varsayalım.
1 Paket 500'lü sıradan bir A4 kağıdı ortalama 80TL. yani kağıt başı maliyet 0,16TL
Orjinal Epson 103 4 Renk Mürekkep seti ortalama 1200TL civarına bulunuyor. 4500 sayfadan hesaplarsak sayfa başı baskı maliyeti 0,26TL
yani Orjinal mürekkep ile baskı alırsanız yaklaşık sayfa başı 0,42TL maliyetiniz olacak.
Ama eğer muadil mürekkep kullanırsanız piyasada 4'lü Epson 103 mürekkep setleri ortalama 250-300TL civarında bulunabiliyor. (Litrelik alırsanız daha ucuza çıkar). 300TL'den hesaplarsak
4500 sayfa için sayfa başı baskı maliyeti 0,07TL'ye yakın oluyor.
yani Muadil mürekkep ile baskı alırsanız yaklaşık sayfa başı 0,23TL civarı maliyetiniz olacak.
Bu sayılar kağıt fiyatı dahil.
Baskı aldığınız yer ne tür bir makine ile baskı alıyor bilemiyorum ama genelde bu tarz yerler Xerox vs. gibi markaların büyük dijital baskı makinelerini kullanıyorlar. Mürekkepli yazıcılara göre çok çok daha uygun maliyetlerle bu baskıları yapabiliyorlar.
Sadece siyah beyaz baskı alıyorsanız tekrardan bir hesaplama yapmak gerekir.
Ama renkli için bu fiyatlar daha aşağıya inmez gibi duruyor, ama alacağınız baskıların yoğunluğuna göre daha yukarı çıkacaktır. Eğer çok sık baskı alıyorsanız kendinize bir adet yazıcı almak mantıklı olabilir, ama arada sırada ihtiyaç duyuyorsanız çok da şart değil gibi.