BAKARA-155 için 40 meâl bulundu. Adem Uğur (2/BAKARA-155: Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber! ) Sabredenleri müjdele!) / Ahmed Hulusi (2/BAKARA-155: Sizi, korkacağınız bir şeyle, açlıkla, malınızı, canlarınızı (canınız gibi sevdiklerinizi), çalışmalarınızın mahsulü olan şeyleri eksiltmekle sınarız. Bu olaylara karşı sabredenleri (tepki koymayıp olayın nasıl sonuçlanacağını bekleyenleri) müjdele!)
Adam annesini, babasını kaybediyor, kolunu, bacağını kaybediyor , simit satmak zorunda tek bacağıyla, çocukları aç ve hala namazını kılıp duasını ediyor. O pişman değilken biz birkaç sıkıntı yaşadık diye hemen böyle rezalet bir düşünceye kapılırsak dünya da cennete girecek kalmaz o zaman. O zengin insanların da sorunları var senin de herkesin bir derdi var hesabı. Derdi olmayan yok her derdi olan ateist olacaksa dünyanın anlamı kalmaz. Yarın bir gün bu inançla devam edip ölsen sonsuza dek cehenneme gideceksin ne olacak o zaman?? Sebep ne peki?? İşte ben namaz kıldım, dua ettim ama kabul olmadı demek ki ALLAH yok diye inandım rahatça da forumda falan yazdım. Aklını başına topla HALA TOPLAMA ŞANSIN VARKEN.