Tanrı gerçekten var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben herhangi bir tanrıyı kastediyorum. Allah' ın 99 ismine bir ara kafayı takıp ezberlemeye çalışan biriyim. İlah ve Tanrı' nın genel isim, Allah' ın özel isim olduğunu biliyorum (;

Önceki yorumuna gelirsem, bir şey öğrenmeden dini yaşamaya çalışmak kadar mantıksız bir olay görmedim. Eğer ki gerçek dinse kainatı yaratan bir yaratıcının anlamca hatalı bir kitap göndermesi aklıma hiç yatmamıştır.

Bunu yaratıcının göndermesi olarak değilde, yaratıcının gönderdikten sonra asırlar süren bu dünya düzeyinde kulların eline geçip değiştirdiğinede bir pay bırakabilir misin ?

Bunu yaratıcının göndermesi olarak değilde, yaratıcının gönderdikten sonra asırlar süren bu dünya düzeyinde kulların eline geçip değiştirdiğinede bir pay bırakabilir misin ?

Bu mantığa göre Hristiyanlık gibi dinler de doğru olabilir biliyorsun değil mi? Tanrının gönderdiği kitabı koruyamaması ise komik olurdu. Gerçi İslam' da 3 tane kitap göndermesine rağmen yaramamış gözüküyor...

Belkide kıyametin tam olarak amacı budur, insanların kendi cephesini o kadar koruyup kendi ırkını birbirine düşürdükten sonra hesap vermesi ? Kul eline düşmüş kitabın değiştiğini herkes tahmin etmez, yada düşünmez. Müsade edilmesi belkide buna sebebiyettir. Ama belkiler işte, fazla konuşmak istemiyorum bu konu hakkında hocam Bu kadar yeterli.

Zaten hiç bir şeyi ispatlayamayacağımız için sadece fikirlerimizi sunuyoruz. O yüzden irade devreye giriyor ve kendi fikirlerimize inanmayı seçiyoruz. Ama araştırmak, bol bol okumak, sınırları aşmadan tartışmak ve en önemlisi saygı önceliğimiz olmalı.

Bu iş belkilerle yürümüyor maalesef kusura bakmayın. Üstte tavsiye edilen kitapta ise o yazarın kendisine ait görüşleri mevcuttur. Bu hakikati belirtmez bunu da belirteyim.
Söz konusu yazar tanrıya inanan bir kişi iken sonrasında ateist olan bir kişi ve sonrasında araştırmaları üzerine tez olarak yazılmış bir kitap. Aydınlatır yada aydınlatmaz, okunması gereken bir kitap.

Okurken kendinize referans olabilecek bir kaynak olarak görülebilir..

Aynen tek kafama takılan cümlen tüm sorularınızın cevabı burada şeklindeki açıklamandı. Şimdi daha aydınlatıcı oldu.

Sorgulayıp araştırmak körü körüne inanmaktan daha iyidir. İslam araştırmaya açık ve her soruya cevap bulabileceğin bir din. Bulduğun cevaplar aklına yatmaz ise inanıp inanmamakta özgürsün neticede ölümden sonrasını kimse bilmiyor ve öyle ya da böyle bir şeylere inanıyor. Kimileri İslam'a kimileri sadece tanrının varlığına kimileri yaratıcının olmadığına... Neye inanırsan inan kimseye inandıklarını dikta etme. Bu forumun en kötü tarafı da bu, bazı konularda insanlar düşünceleri nedeniyle aşağılanıyor, hakaret ediliyor, üzerine banlanıp ilk uçakla Arabistan'a yollanıyor hemde kendini çağdaş sanan yobazlar tarafından...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…