Tanrı nasıl ezelidir?

Düzen ve intizam için şart. Burada bir düzen görüyor musun?
Ben acısıyla tatlısıyla bir düzen görüyorum. Düzen bizi hoşnut eden şey demek değil. Duraksamadan ve stabil bir şekilde işleyen olaylar bütünü demek.

Bir tane bile ateist yok mu nedden ateist olduğunu anlatacak.

Evet, milyonlarca yıllık bir düzen görüyorum, tüm evrende.
Tabii, birbirleriyle çarpışan gezegenleri, galaksileri, kara delikleri görme; düzen var de. Güzel kafa. Evrende bir düzen var. Fakat bahsettiğin gibi bir düzen değil. Fizik kanunları çerçevesinde bir düzen.
insanoğlunun berbat etmesine rağmen ısrarla kendini yenileyen bir doğa görüyorum.
İnsanlar doğada olduğu sürece insanların yardımı olmadan doğa kendini yenileyemez. Yenileyemiyor da. Bu yüzden oksijen salınımı çok daha yüksek yapay ağaçlar yapıyorlar.
Tanrıya ihtiyaç duymamak saçma değil mi gerçekten ? Tanrı ihtiyacı olmasa herkes kafasına göre yaşardı buda daha kötü sonuçlar doğururdu.
Çekya, Japonya, bazı Avrupa ülkelerinin büyük bölümü ateist. Orada mı düzen daha baskın yoksa burada mı? İnsanın ahlakını, vicdanını belirleyen şey kendisidir. Tanrı değil.

Bir tane bile ateist yok mu nedden ateist olduğunu anlatacak.

Ateizm, deizm iddialarinin temelsiz olmasindan ve ikna edici olmamasindan meydana geliyor.
Birisi birilerini bir seye ikna edecekse once dindarlar neden tanrilarinin var olduguna edecek.
Ateist kimseye bir sey izah etmek zorunda degil : )

Ben acısıyla tatlısıyla bir düzen görüyorum. Düzen bizi hoşnut eden şey demek değil. Duraksamadan ve stabil bir şekilde işleyen olaylar bütünü demek.
Duraksamadan çalışmak zorunda, çünkü öyle olmak zorunda. Fizik kanunları var.

Arkadaşlar, konuyu saptırmayın lütfen burası Youtube'da bir videonun altında yorum yapılan bir yer değil. Konuyla alakasız yorumları yapmak yerine yeni bir konu açarsanız daha sağlıklı olacaktır. İnternet üzerinden araştırma yapanların karşısına sık çıkan bir site olduğu için insanlara konuyla alakasız yorumlar göstermekten kaçınmak çok yararlı olacaktır.

Ateizm, deizm iddialarinin temelsiz olmasindan ve ikna edici olmamasindan meydana geliyor.
Birisi birilerini bir seye ikna edecekse once dindarlar neden tanrilarinin var olduguna edecek.
Ateist kimseye bir şey izah etmek zorunda degil: )

Ben bir deistim ve düşüncem bana mantıklı geliyor. Temelsiz derken neden bahsediyorsun.

Peki tanrının Dünya'yı yarattığını izlediğimizi nereden biliyorsun? Ayrıca tehlikeye atmak kime göre tehlikeye atmak oluyor? Ölümün bir son olduğunu düşünenler için tehlike fakat alem değiştirmek olduğunu düşünenlere göre sadece bir değişiklik.

Ben bir deistim ve düşüncem bana mantıklı geliyor. Temelsiz derken neden bahsediyorsun.
SANA mantıklı geliyor. Herhangi bir kanıtın, gözlemin, bilimsel verin var mı tanrıyı kanıtlayan? Ateizm felsefesi bu iste. Varlığına dair herhangi bir işaret olmayan bir şeye niye inanayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…