Tanrı nasıl ezelidir?

Cikisi yok suphe etmenin. Ciktiysan dindar oldun demektir.
Cikmadiysan bir noktada dinsiz olacaksin demektir.
Zira dinlerin hic bir soruya gercekten cevap veremedigi gercegini fark edecek bir noktada her sorgulayan.
Din bütün sorularına cevap vermez zaten. Din sana kurallarını söyler cevabı mantığın verir. Bir noktada dinsiz olursan sorgulamaya devam ettikçe ileride tekrar dindar olabilirsin. Mantığa göre değil kendi standartlarınıza göre yorum yapıyorsunuz. Din her soruya cevap vermeyi amaçlasaydı hala yazı iniyor olurdu. Bir noktadan sonra insanın mantığına kalıyor.
 
Bazı insanlar kendi "konfor" alanlarının inanmakla daralacağını düşünüyor.
Bu tiplere Allah'ı anlatmak göle maya çalmaktan farksız.
Kuranda ey akıl sahipleri hiç akıl etmez misiniz der kaç yerde. Ama onlar dindar insanları körü körüne bağlılıkla suçlar.
Bu düzeni kuran, zamanı tik tak işleten mutlak bir güç gerekir. Düzen ve intizam için bir yönetici şart.
Zaman konusuna gelince herkesin bir fikri var ama en doğru şekilde kendi vademiz dolunca anlayacağız, pratikte nasılmış; deneyimleyeceğiz.

Tamam kardeşim anlamıyorum bu kavga merakını yeter yaw.
 
@Türkistan ben size kendi fikrimi söylemek isterim siz düşünün nasıl olduğunu bakalım size mantıklı gelecek midir?

Şimdi bir mekan düşünün zaman yok madde yok ama sadece yaratıcının mutlak gücü ve onun etrafa yaydığı etkisi var.

Şimdi ben ruh haldeyim konuşmuyorum, yemek yemiyorum ve uyumuyorum sadece yaratıcıyı izliyorum ve ondan gözümü almıyorum ve benim gibi tüm yaratılmış varlıkların ruhları aynı davranıyor.

Bu yukarıda anlattığım zamandan öncesi ve zaman ile mekanın olmadığı sadece yaratıcının bölgesi olduğunu düşün ve bütün varlıkların orada olduğunu düşün.

Şimdi yaratıcıyı izliyorum evrenleri yaratıyor sonra mekanı yaratıyor, sonra ruh olarak olan varlıkları sırası ile özellikler verip onu o mekana göre adapte ediyor ve kendisinden uzaklaştırıp tek başına bırakıyor.

Ben sıra geldiğinde bende onlar gibi mekana gidip benim gibi olanların akıbeti ile yüzleşiyorum.

Sana soru zamandan önce yaratıcının yanında rahat ve hiçbir ihtiyacın olmadan onun bölgesinde güven içinde bekliyordun.

Şimdi dünyadasın zayıf ve sürekli ihtiyaçların için kendini tehlikeye atıyorsun, ve yaratıcıdan sürekli yardım bekliyorsun ve onunla konuşmaya çalışıyorsun fikir bekliyorsun, ama istediğin gibi hayatını rahat yaşayamıyorsun.

Söyle bakalım insanlar neden kötülüğe bulaşır ve kendine zarar verecek yiyecek ve içecek belki maddelere bulaşır ve diğer varlıklara kötü davranır?

Aslında cevap basit çünkü yaratıcının yanında rahattık güvendeydik hiçbir ihtiyacımız yoktu ve onun kendi gücü ile yarattıklarını izliyor ve onun etkisi altındaydık.
 
Tanrılar ve dinler, insanların bilgisi yetersizken doğa olaylarını yanlış yorumlaması sonucu ortaya çıkmış, çağlar ilerledikçe onu yaratan insanlar tarafından geliştirilerek farklı bölgelerde ve farklı şekillerde ortaya çıkarak halkın kontrolünü sağlamıştır. İlerleyen zamanlarda özellikle Rönesans gibi olaylarla özgür düşüncenin temeli atılmış, I. ve II. Dünya Savaşı'nın da gelmesiyle bilim yarışı hız kazanarak fikrin ve bilimin daha hızlı yayılmasını sağlamıştır. Bundan sonra 1980-1990'lı yıllarda patlayan internetin etkisiyle de bilgiyi hem elde etmek hem de üretmesi kolaylaşmıştır. Bu da özellikle gelişmiş toplumlarda tanrıtanımazlığı beraberinde getirmiştir. Tanrı, ancak hayal gücünde var olabilecek bir tanrıdır. Tanrı bir cevap değil, geçici oluşturulmuş bir çözümdür.
 
Tamam kardeşim anlamıyorum bu kavga merakını yeter yaw.
Beni olmadığım biri gibi göstererek kendi konfor alanını savunmaya geçmişsin. Yapma.
Düzen ve intizam için şart. Burada bir düzen görüyor musun?
Evet, milyonlarca yıllık bir düzen görüyorum, tüm evrende. İnsanoğlunun berbat etmesine rağmen ısrarla kendini yenileyen bir doğa görüyorum. Mükemmel bir denge görüyorum.
 
Din bütün sorularına cevap vermez zaten. Din sana kurallarını söyler cevabı mantığın verir. Bir noktada dinsiz olursan sorgulamaya devam ettikçe ileride tekrar dindar olabilirsin. Mantığa göre değil kendi standartlarınıza göre yorum yapıyorsunuz. Din her soruya cevap vermeyi amaçlasaydı hala yazı iniyor olurdu. Bir noktadan sonra insanın mantığına kalıyor.

Hayir, cikis noktasinda mantigin dinlerin olamayacagi sonucuna da varabilir.
Evrende insandan ustun bir gucun olmak zorunda olmadigi sonucuna vararsan sorgulamalarin sirasinda, hic bir dogru cevaba ulasamamis olsan bile bir tane yanlis cevabi ( bkz: dinler ) elemis olursun.
Yani sorgulamak hayat boyu devam eden bir surectir ve evet herkes bu surecte dinsiz olmaz ama bana gore dinlerin en temel iddiasinin mantikli oldugunu iddia etmenin kendisi mantiksiz --> bkz: Neden bir tanriya ihtiyac var?

Olay donup dolasip inanca baglaniyor, bu da beni ilk mesajima goturuyor -> Dinler mantiksal zemine oturtulamaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı