Tanrı nasıl oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Natüralizm düşüncesine inanmasınlar dahi bu düşünce herkesi etkilemeyi sürdürüyor.

Yine kötülük problemi kullanarak yaratıcıyı inkar ediyorsunuz. Bu dünyanın kim cennet olacağını söyledi? Hiç zorluk olmacayak kim dedi?

Tanrı bas baya demiş zaten dünyada kötülüklerin yaşanacağını. Tanrı'nın kötülük ve iyilik yaşanacak birbirleriyle mücadele edecekler demesine rağmen kötülüğün olmasını yine Tanrı'dan soruyorlar. Akıl kullanan adam sorar, burada kötülük olmayacaksa niye cennete veya cehenneme gidelim?

Bir kere Allah araştırmamızı ister. Ne kadar inceleme yaparsak o kadar hayran oluruz. Kim dedi araştırmayın?
Ben araştırmayın mı dedim hocam? Yanlış anlamamanız için diğer paragraflar da kısa bir şekilde açıklama geçmişim zaten. Öyle bir söylüyorsunuz ki sanki o anlamı aktarmaya çalışıyor muşum gibi.

Her neyse, ben anlatacağımı anlattım makalelerimi attım tartışacağımı da tartıştım. Bundan sonrası zaten kısır döngü. Herkese iyi tartışmalar dilerim, iyi sosyaller

@cinar_yasarrr henüz cevaplayamadığın sorular olması nasıl yaratıcının kanıtı olabiliyor? İnsanlık tarihi için kısa süre sayılabilecek yakın bir geçmişte güneşi tanrı zannedenler vardı. Şimdi yaşıyor olsalar ne düşünürlerdi sence?

Zaten öyle. Bu kötülük problemi çok zayıf bir argürman ama hala çok kullanılıyor. Bu dünya zaten bize zorluk olacağı söylüyor Allah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…