Düzen demek ölçü demek kaderdir kader demekse formüldür bildiğimiz formül yer çekimi mesela sen eğer 2 dk önce ölçtüğün yer çekimi ile 5dk sonra ölçtüğün yer çekimi aynıysa bu bir düzendir. Nerede düzen var demeyin.
Aşırı optimist bir yaklaşım. Andromeda galaksisinin saniyede 120 km hızla gelmesininde, dünya oluştuğu günden bu yana canlı türünün %99'unun yok olması muhteşem düzen zaten.
Ya ben bu dünyanın öyle rastgele olaylardan olduğunu düşünmüyorum da bir tanrı neden oturup böyle birşey yapsın. Aklım almıyor. Yokluğu aklım almıyor. Şuan Dünya neden güneşe daha yakın (milyon km olarak) yada uzak değil de tam yaşam oluşturacak şekilde? Neden sadece gözlemlenen evrende tek canlı biziz?
Güneşi, ayı, dünyayı ve diğer gezegenleri rotasından sapmadan uzayda yüzmesini sağlayan gücü, yer çekimini yaratan gücü kimin yarattığını söyle. Bende ona inanayım.
Allah hiçbir şeye muhtaç değildir. Oradaki tanınmanın ne olduğunu da sana anlatmak isterdim lakin boşa kürek çekmenin faydası yok. İnşallah bir gün doğru yolu bulursun. Merak etme günahı büyük olanın tövbesi de büyük olurmuş.
Felsefe başlığında açılan konuların hiçbirini görmek istemiyorum. Forumda böyle bir özellik var mı? Belirli bir konu başlığını tamamen engelleme seçeneği var mı?
Eskiden de şöyle bir inanış vardı 'Dünya güneşe bir metre daha yaklaşsa hepimiz buharlaşır gideriz.' ama Dünya Güneş'e binlerce kilometre yaklaşıyor ve hiç bir şey olduğu yok. Yani eskiden cahil insanlar böyle bir şey uydurmuş ve hepimiz ona kapılıp gidiyoruz. Benim kendi görüşümdür, hakaret etmenize gerek yok.
Fizik ve Doğa yasaları kısaca. Bunlardan haberin olsa böyle mesajlarda atmazsın. Hiçbir gezegen ilk günkü yörüngesine sahip değil, şu an belli bir yörüngede olması milyonlarca, milyarlarca yıl almıştır. Daima da bu yörüngelerinde kalmayacaklar.
Allah hiçbir şeye muhtaç değildir. Oradaki tanınmanın ne olduğunu da sana anlatmak isterdim lakin boşa kürek çekmenin faydası yok. İnşallah bir gün doğru yolu bulursun. Merak etme günahı büyük olanın tövbesi de büyük olurmuş.