Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrı yoksa evrendeki şeyler nasıl tesadüf oluyor? Bu kadar detayın tesadüf olmamasi tanrının varlığını gösterir.

Tesadüf değil bana kalırsa. Ki benim düşüncem şu ki tanri varsa eğer evreni yarattıktan sonra bir daha ellemediği yönündedir(Dinler burada devreye giriyor). Çünkü evrende her şey uyum üzerine kurulu. Evrim teorisi gayet mantıklı çünkü ( Kastettiğim maymundan insana değil bu arada). Canlılar ihtiyaçları doğrultusunda yeni özellikler kazanabiliyor nesiller sonra. Eğer bana sorarsanız Tanrı yok ama olmaması için de bir sebep yok. Şimdi biri 5 sayfa tanrı var diye sunsa başkası çıkıp 5 sayfa yok diye sunar. Ortak noktada buluşamazsınız.

Hocam ben simülasyon teorisi için yüzde 50 demiyorum ona bir şey biçemem o kendi düşüncem. Tanrının varlığına veya yokluğuna yüzde 50 diyorum. Hiçbir güç var olduğunu veya olmadığını kanıtlayamaz.

Hocam Black Mirror Bandersnatch izlediniz mi? Orada da böyle bir konu işleniyordu. Eğer birileri bizi yönetiyorsa bunu farkına varmamamızı sağlamalarının zor olacağını düşünmüyorum.
İzlemedim hocam. Ancak size şunu soruyorum;
Evet, zor olmalı. Ancak biz ölünce ne olacak o zaman? Siyah bir yerden başka hiç bir yer mi? Ölünce bu simulasyonu oynayanlara ne olacak? Ve ya şöyle diyeyim;
Bu simulasyonu yani bizi oynatan kişi ölürse ne olacak? Olduğumuz yerde kalacak mıyız?

O zaman Allah nasıl kendi kendine oluştu
Dinler dogmatiktir zaten. Bu gibi konularda sorgusuz kabul etmek esastır. İnananlarda bunun bilincinde. Ona göre bunun mükafatı olacak size göre saçmalık belki. Bu yüzden kısaca bu tür konular sadece insanlarda ego tatmini yapar. Yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Ki bunu inanmayan biri olarak diyorum. Şuan altta gördüğüm 3 tane aynı konu var üçü de de uzun. Burada ilk başta güzel olsa da tartışmanın büyümeme ihtimali yok hocam. Forumumuz ile de alakasız bana kalırsa.

Hocam ölümden sonrasına aklım yetmiyor dediğim gibi. Belki çok fazla düşünürsem belki bir yola varabilirim. Şuan sadece teori oluşturabilirim. Benim inandığım doğru demiyorum sadece kendi fikrimce mantıklı diyorum. Eğer simülasyondaysak muhtemelen simülasyonu oluşturanlar kendi tarihlerini görmek için oluşturmuştur. Bir de şöyle söyleyeyim Elon Musk ve Neil deGrasse Tyson simülasyon konusuna değinmişlerdi. Onlara da bakabilirsiniz Youtube üzerinden.
@Recep Baltaş abi ALLAH ezeli ve ebedidir o baştan beri vardı .
Bunu nasıl kanıtlayacaksınız?

Bu soru için büyük alimlere ihtiyacınız yoktur hocam. Atalarımız sadece zamanında çektiği acıların sonunu siyah bir boşluğa bağlamak istemiyorlardı ondan dolayı.

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Ben hastalanınca bilime koşmam. Tanrı'dan yardım ister, verdiği nimetlerle iyileşmeye çalışırım. Sağlığım yerinde. Yılda en fazla 1 kere hastalanırım. Ve hastalandığım da birkaç güne geçiyor. Ben sana ayetten bir örnek vermem. Bana "bu düzen nasıl oluştuğunu anlat" derim. Küçücük bir tohumdan inanılmaz büyük bir ağaç çıktığını.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…