Olmayan bir şeyin varlığını kanıtlamak imkansız, yokluğunu kanıtlamaya gerek bile yok, çünkü zaten yok. Allah'ın var olduğuna dair tek bir kanıt bile gösteremezler, kanıt gösterdiğini iddia edenlerin hepsi laf salatası yapıyor, söyledikleri tek bir mantıklı şey yok, hepsi saçma sapan argümanlar.
"Kanıt olmayışı, olmayışın kanıtı değildir."
Dostum yukarıdaki alıntı tıpkı sizin gibi düşünen bir üyeye aittir, ne dersiniz?
Fakat doğrudan olmasa da dolaylı kanıtlar vardır. Ayrıca içinde bulunduğumuz Evren ile Tanrı'nın
ayrık varlıklar olduğunu bile anlamamışsınız ve Tanrı'nın işte bu yüzden varlığının bilinemez olduğunu kavrayamadan düşünüyorsunuz. Doğaüstü ve buyüzden bilinemez olan bir varlığın var olmadığını kanıtlamak için doğru ve yeterli bir bilimsel bir yöntemin olmadığından ve olamayacağından da henüz hiç haberiniz bile yok. Bilimsel araştırma yöntemlerinin
sadece Evrenin içinde geçerli olduğunu çünkü sadece burada veri toplayabileceğini anlayarak düşünmeye başlayabilirsiniz
Sizce yazdıklarım mantıklı değilse ve saçma sapansa buyrun tek bir cümlemi çürütün.
Ben de sizin tersinize "Allah'ın var
olmadığına ait tek bir kanıt bile gösteremezler, kanıt gösterdiğini iddia edenlerin hepsi laf salatası yapıyor, söyledikleri tek bir mantıklı şey yok, hepsi saçma sapan argümanlar." diye yazmış olabilirdim ama bu yanlış bir mantık içerdiği için kullanmadım.
Dostum bizi güldürüyorsunuz. Onu nerede görebilmeyi düşünüyordunuz acaba? Eğer görülebilseydi sizden önce yaşamış milyarlarca kişiden biri bile mi göremedi acaba?
Dostum, Tanrının tanım olarak
yaratılmamış bir varlık olduğunu, oysa Evrenin Onun tarafından yaratılmış yâni var edilmiş bir varlık olduğunu ve buyüzden Onun doğaüstü olması sebebiyle Evrenin içinde
olamayacağını ve işte tam da buyüzden Onu görmenin zaten mümkün olmadığını ve olamayacağını henüz düşünmediğiniz/düşünemediğiniz anlaşılıyor. İlk cümlemi yazma sebebim budur