Tanrı var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evrenin genişlemekte olduğundan da haberimiz var. Kitabımızda yazıyor.
Evrenin genişlediği kuranda yazmaz.

100 yıl önce Elmalı hamdi o ayeti şöyle tercüme etmiş;

"Biz gögü kudretimizle bina ettik. Hiç süphesiz biz, çok genislik ve kudret sahibiyiz "

Bu ayet 1300 yıldır bu şekilde tercüme edildi. Biz ne zaman evrenin genişlediğine dair bulgular bulsak "çok genişlik" "kudret sahibiyiz" kelimelerini değiştirip yerine "onu genişletmekteyiz" diye tercüme edilmeye başlandı.

Hadi diyelim evrenin genişlediği yazıyor, yine de burada mucize yoktur zira bu gibi iddialar 3000-4000 yıl önce bazı filozoflar tarafından ortaya atılmıştı. Sadece kanıtlayabilmemiz bu yüzyılda mümkün olabildi.

Hangi denge? Ne dengesinden bahsediyorsunuz? Konuyu okursanız dediğimi görürsünüz ateist olanların çoğu islamın derinliklerine inip inanmamayı seçiyor. Hepsi Kuran'ı okumuş zaten.

Sayısız kanıtlardan sadece birini söyler misiniz?

Soru sordum size.

2 kere etiketledim inatla görmezden geldiniz demek ki verecek cevabınız yok, o zaman susun.

Kusursuz vücut falan yok hocam size daha önce yazmıştım zaten.

Bu evren her şeyin bir karşılığı vardır. Mesela acıktığımızda yemeğin olması,susadığımızda suyun olması gibi her şeyin bir karşılığı var. Peki insanda olan ebediyen duygusu ne olacak bunun bir karşılığı olması lazım. Yani sonuçta öldükten sonra bir hayatın olması kaçınılmaz bir durumdur.

Elmalılı yanlış çevirmiş olabilir mi? Zira gökbilimci değil kendisi ve bu genişleme konusu günümüzde ispatlandı. Oysa Kuran bunu 7.yy da bildirdi.
Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz. Diyanet

Öldükten sonra ne olacağını insan söyleyemez.

Bir dağın arkasında ne olduğunu birisi oraya gitmeden 'kesinlikle bu var şu var' diyemez. Gidip bakması gerekir.

"Kadınları dövün..." ve "Kadınlar sizin tarlanızdır..." ayetini de yanlış çevirmişlerdir kesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…