Tanrı var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@volkankara74 Anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

29:00 dan başlayarak izle belki daha iyi anlarsın ne demek istediğimi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Birisinde benimle aynı görüştesiniz ona gerek yok. Diğeri alıntıda.
Herkes yaşadığı dönemin dini kurallarına göre yargılanacak. Herhangi bir din gelmeyenler aralarındaki kul hakları giderildikten sonra toprak olacaklar. Zamana göre dinlerin de güncellenmesi gerekiyordu. En günceli Kuranla gelen İslamdır.

Yok ben Allah'a inanıyorum Yanlış anlamışsınız ben sadece bu soruları cevaplayabilecek mi diye baktım, cevaplayamadı. Biraz daha araştırması gerek.
Alıntıdaki soruma cevap verecektiniz hocam.

Ben deistim dostum Allah inancım var inanmak istiyorum ve mükemmel olan şeylerin kendiliğinden oluşabiliceği fikrine inanmıyorum. Dine gelince insanları belli düzende tutmak için yapılan ve inanılan fikirirlere verilen isim her insan hayatı boyunca inanabileceği tutunabileceği bir şey ister bu da öyle bir şey ki müslümanlık insan inisiyatifiyle şekillendirilen bir şey birine sorsan kafa kesmek olur mu kesene sorsan kesmeyen müslüman değil kesmeyene sorsan kesen müslüman değil o nedenle bir fikir insan memfaati doğrultusunda şekillendirilip başka canlılara zarar veriyorsa destekleyeceğim bir durum söz konusu olmaz zaten dikkat ederseniz müslüman biriyle tartıştığınızda belli kıvamdan sonra size Allah'ın varlığını ispatlamaya çalışır. O nedenle mesela iyilik yapacaksan yapman gereken bir şey olduğu için yap hayır ve sevap point için değil.

şu an izleme durumum yok akşama konu kapanmazsa izlerim.

@Uranhay Peki hocam.

Herkes yaşadığı dönemin dini kurallarına göre yargılanacak. Herhangi bir din gelmeyenler aralarındaki kul hakları giderildikten sonra toprak olacaklar.
Onu demiyorum ben, bu kadar kudretli bir yaratıcı yolladığı ilk kitapları niye korumadı da Kur'an'ı korudu bu nasıl bir şey diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…