Herkes yaşadığı dönemin dini kurallarına göre yargılanacak. Herhangi bir din gelmeyenler aralarındaki kul hakları giderildikten sonra toprak olacaklar. Zamana göre dinlerin de güncellenmesi gerekiyordu. En günceli Kuranla gelen İslamdır.
Bana bu zamana kadar en saçma gelen ve kimsenin şu ana kadar mantıklı bir açıklama yapmadığı bir sorum var. İslam dininden önceki dindekilerin suçu günahı neydi ki o dinlerin kutsal kitaplarının içeriğinin bozulmasına Allah izin verdi de yeni kitaplara ihtiyaç duyuldu ve doğru din değişip durdu?
Ben deistim dostum Allah inancım var inanmak istiyorum ve mükemmel olan şeylerin kendiliğinden oluşabiliceği fikrine inanmıyorum. Dine gelince insanları belli düzende tutmak için yapılan ve inanılan fikirirlere verilen isim her insan hayatı boyunca inanabileceği tutunabileceği bir şey ister bu da öyle bir şey ki müslümanlık insan inisiyatifiyle şekillendirilen bir şey birine sorsan kafa kesmek olur mu kesene sorsan kesmeyen müslüman değil kesmeyene sorsan kesen müslüman değil o nedenle bir fikir insan memfaati doğrultusunda şekillendirilip başka canlılara zarar veriyorsa destekleyeceğim bir durum söz konusu olmaz zaten dikkat ederseniz müslüman biriyle tartıştığınızda belli kıvamdan sonra size Allah'ın varlığını ispatlamaya çalışır. O nedenle mesela iyilik yapacaksan yapman gereken bir şey olduğu için yap hayır ve sevap point için değil.
Ülkede ve forumda Allah'a inanmayan var zaten belli. Soru saçma. Bana göre Allah var. Sana göre yok. Sen şimdi bana inanıcak mısın? Herkes her şeyi öbür dünyada görecek. Depremde, virüste ve zora gelince Allah demeyin sonra
Herkes yaşadığı dönemin dini kurallarına göre yargılanacak. Herhangi bir din gelmeyenler aralarındaki kul hakları giderildikten sonra toprak olacaklar.