Tanrı var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana bu zamana kadar en saçma gelen ve kimsenin şu ana kadar mantıklı bir açıklama yapmadığı bir sorum var. İslam dininden önceki dindekilerin suçu günahı neydi ki o dinlerin kutsal kitaplarının içeriğinin bozulmasına Allah izin verdi de yeni kitaplara ihtiyaç duyuldu ve doğru din değişip durdu?

İslamiyetten öncekiler o zamanki kitaplara göre hesap görecekler. (Böyle biliyorum yanılmış olabilirim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yaratılmışların en şereflisi, insanım. Eğer yaradılışıma uygun yaşarsam dağlardan yüce, yok eğer yaşamazsam hayvandan aşağı olurum.

İslamiyetten öncekiler o zamanki kitaplara göre hesap görecekler.(Böyle biliyorum yanılmış olabilirim.)
O halde bu dediğiniz, insanların inanışı ne ise ona göre yargılanacak. Başka hiçbir çıkarım yok, islamiyet ile de alakası olmuyor.

Ama bu bir bilimsel kanıt değil daha yaratıcı kanıtlar bulabilirsin
Yanıcı ve yakıcı hidrojen ve oksijen atomlarının bir araya gelip H2O yani suyu oluşturması yeterli. İçme sularınız tuzlu da olabilirdi. Gökten her daim H2SO4 de yağabilirdi. Ama siz insanoğlu için her şey mükemmel şekilde yaratıldı.

Ben yaratılmışların en şereflisi, insanım. Eğer yaradılışıma uygun yaşarsam dağlardan yüce, yok eğer yaşamazsam hayvandan aşağı olurum.
Dostum yanlış anlama ama, ne içtin? Bize de söyle bari içelim.

Her şey mükemmel? Neden genetik hastalıklar var? 'O insan öyle sınav ediliyor' cümlesini bir kenara koyun eğer genetik rahatsızlıklar meydana geliyorsa bu mükemmellik olamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…