Tanrı yoksa evren nasıl oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yav işi oraya götürürsen tüm hadis külliyatını ve nüzul sebeplerine de inmen gerekiyor. O zaman her şey daha da iğrençleşiyor. İnandığınız din peri masalı değil ve tarihi çok çirkin.

Dinim hak, tarihi de asla çirkin değil. Okuyup kendinize ibret alabilirsiniz. Ayrıca tefsir okumak için hadis külliyatının derinlerine inmene gerek yok. Açıp tefsir okuyacaksın bu kadar.
 
Dinim hak, tarihi de asla çirkin değil. Okuyup kendinize ibret alabilirsiniz. Ayrıca tefsir okumak için hadis külliyatının derinlerine inmene gerek yok. Açıp tefsir okuyacaksın bu kadar.
Dinin hak din, aynen. Adem'den bu yana var ama nedense başka dinler de çıkmış, tabii ki insanlık sapıttığı için en son İslam'ı getirdiler.

Okuyup kendinize ibret alabilirsiniz.
Beni düşündüğün için teşekkür ederim, ama almayayım.

İnanmadığınız veya inanmak istemediğiniz zaman çirkin mi oluyor?
Büyük ihtimalle cahiliye döneminden bahsediyor ve müslümanlığı yaymak için yapılan katliamları söylüyor. En kolayı Emeviler diyebiliriz.
 

Emeviler hangi katliamı yapmış? Sıkılmadınız mı böyle saçmalıklara itibar etmekten? Talkan ve Curcan katliamlarından bahsediyorsan ondan bahseden El-Taberi olaylardan 150 sene sonra doğuyor. Haberin olsun. Müslümanlık zorla yayılmaz. İsteyen inanır, istemeyen inanmaz.
 
Düşünmeniz sorgulamanız varsayımlar yapmanız güzel.Ama ne kadar varsayım yapsanız da çoğu yanlış.Simulasyondayız:d
 

En bilindik olarak büyük patlama var.

Evet, belki de büyük patlama bir yaratıcı tarafından oldu.

Ama "belki" olayın kanıtı olmuyor.
Bilmediğimiz şeyleri sözde tanrıya bağlamamalıyız.
 
Düşünmeniz sorgulamanız varsayımlar yapmanız güzel. Ama ne kadar varsayım yapsanız da çoğu yanlış. Simulasyondayız:d

Hocalar sınavları açıklarken aslında bunun bir yükleme ekranı olduğunu anlamalıydım sıra bana gelene kadar olay örgüsü yükleniyor ve sıra bana gelince başlıyor
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…