İnek benim Allah'ım dese ne olacak? Oda ineğine Allah ismini vermişse kendince. Tanrı inançlarda farklı yorumlanabilir. Fakat bir inanç diğerinin tanrısını reddedebilir. İslama göre de tanrı Allah'tır.
Ben şöyle düşünüyorum, en başında tanrı olduğunu kimse düşünmüyordu. Sonra bir takım insanlar dinleri oluşturup tanrının var olduğunu söyledi. Ama asla kanıtlayamadı, eğer kanıtlarlarsa vardır kanıtlamazlarsa hiçbir şey olmamış gibi devam ederiz yani yoktur.
Evet evrimin inanç meselesi olmadığını ne zaman anlayacağız çok merak ediyorum.Zaten kanıtlanmadığı için insanlar inandıklarını söylüyorlar. İsteyen istediğine inanır bu bize düşmez ama kendi inaçlarına aykırı olan şeyleri kötülemek de aptallıktır. Bunu en çok evrim konusun da yapıyorlar, skolastik düşünce var oldukça bilim açısından ilerlememiz de daha yavaş olacaktır. İnançlara ayrılan para bilim ve eğitime ayrılsaydı daha farklı bir dünya da yaşıyor olabilirdik.
Domuz yemek tanrıyı hiddetlendirmez. Domuz yemek yasaktır ki insan sağlına olan zararlarındandır. Yararları vardı falan diyecekseniz de insan sadece bu dünyalık değil. Diğer dünyası içinde yapması ve yapmaması gerekenler vardır. Domuz yersen haram işlemiş olursun. Haram işlersen bu senin ahiretini olumsuz etkiler. Bunun tanrıya bir artısı veya eksisi yoktur. İnsan ne yaparsa kendinedir.
Yazdigim mesajin ana fikrinin domuz yemekle uzaktan yakindan alakasi olmadiginin farkindasin degil mi? Ateistler olarak umrumuzda degil bu mesele.
Yazdigim mesaj bu, belki yeniden okursun: Tanrı yoksa evren nasıl oldu?
Bu şeye benziyor. Annem yoksa ben nasıl doğdum?
Ateistin herhangi bir konuda yanilmasi neyi degistirir?
Ateist iddia sahibi bir kitle degil ki, desteklenemeyen bir iddiayi gecersiz bulan kitle yalnizca.
Ateistler bir seyin olmadigini iddia etmezler, t(d)eistlerin bir seyin varligini ispat edememeleri yeterlidir.
Ateist oturup da tek tek binlerce tanrinin yoklugunu delillendirmez.
Bir iddiayi sacma bulmak icin o iddianin dogru cevabini bulmaya gerek yoktur. 1221321373217+213212312312138321 = 78 diyen adama ilk etapta dogru cevabi bilmemenize ragmen "yanlis" diyebilirsiniz. Belli cunku gelisinden.
Minik Berke'nin yilbasi gunu masasinda buldugu hediyeyi Noel Baba gondermediyse kim gonderdi?
Bilmiyoruz, belki babasi; belki annesi, belki dayisi. Ama Noel Dayi olmadigi kesin.
Bu da boyle.
Tanri yoksa evreni kim yaratti?
Ne bileyim ben. Domuz eti yiyince hiddetlenen tanri olmadigi kesin.
Yillardir inanclilari kivrandiran sorudur, her seyi olmadan bilen tanri neden sinav yapiyor sorusu
Bakin binlerce yildir bu soruya verebildikleri en mantikli cevap, eger sinav yapmadan hemen sonuca gore yargilasaydi sen buna ikna olmazdin seklinde.
Her seyi olmadan biliyorsa tanri, ozgur irade yoktur. Ozgur irade yoksa, yaptigim kotuluklerin sorumlusu ben olamam. Kendi programladigim robotun yaptigi kotuluk robotun hatasi degil benim hatamdir.
Her seyi olmadan bilmesine ragmen sinav yapmasinin bir sekilde mantikli bir cevabi varsa dahi, bu sinavdan bazi kimselerin muaf olmasi mantiksizdir. ( Cocuklar, bebekler vs )
Sinav yapmasi ve her seyi bilmesi bir sekilde mantikliysa bile, sinav sonucuna gore odul vermek yerine ceza da vermesi gaddarliktir. ( Sen sinavi kazandin, cennete gidiyorsun. Sen basarisizsin, seni sonsuza kadar yakmak durumundayim, sorry bro ) Normal sartlarda, bir odule sahip olamamak yeterli bir ceza olmalidir. Demek ki odul ( cennet ) yeterince iyi degil. Ya da korku ogesi eksik kaldigi icin bu hikayeye biraz da korkuncluk eklemek geregi hissedildi : )
Kainati, Saturn'u maturnu yaratan yuce kudretin senin domuz eti yemene tahammul edememesi ya da evden sag ayaginla cikmani uygun bulmasi sacmaligin daniskasidir.
Milyarlarca galaksiyi, koca evreni yaratan yuce gucun, tum bunlari milyarlarca canli turu icerisindeki son insan turu olan homo sapiens icin yapmis olmasi iddiasi, dunyanin en verimsiz denklemidir.
Domuz eti yeyince hiddetlenen mi?
Hiçbir şey bilmeyip iki YouTube videosu izleyen ve kendini alim sanan kişilerden şu an ne farkın kaldı. Sence gerçekten hiddetlense ve ceza vermek istese zaten şu an yaşayabilirler miydi? Teistler ile deistleri bir tutuyorsan zaten bu konuda konuşmaya hakkın yok. Seni takip ediyorum gayet bilgili birisisin fakat bu konu hakkında konuşmasan mı acaba?
Ayrıca;
Robotların seçim hakkı yoktur. Onlar karşılarına çıkan engellere karşı bazı durumlar sergilerler. İnsanlarda irade vardır iyiyi kötüyü, yanlışı doğruyu seçebilirler. Ayrıca geleceği ( zamanın olduğu bir boyutta ) bilmek özgürlüğe zıt değildir. Eğer şu an istediğin şeyleri yapabiliyorsan seçenekler arasından bir şeyleri seçme hakkına sahipsin demektir. Robotlarda irade yoktur onlar matematik ve bilim ile çalışır sen insanların adaletini onlara uyarlayamazsın. Uyarlasan bile şu an üzerinde çalışan çoğunluğun cevabına göre tercih yapan tramvay problemi soruları gibi şeyler olur.
Cennet Allah'ındır senin 100 liran olsun sen bir arkadaşına 60 bir arkadaşına 40 lira ver. 40 lira verdiğin arkadaşının daha önce hiç parası yoktu ve para da senindi o kişi neden bana az verdin demeye hakkı yoksa sen de tanrının tercihlerini bu konuda yargılayamazsın.
Eğer sınav yaptığı şeylere doğru baksaydın bunu demezdin. Cezayı kime veriyor neden veriyor nasıl veriyor gibi sorulara cevap bulmak gerekir en başta. Hala insanların kafasıyla düşünüyorsun. Hala domuz eti, alkol yeter ya! İç, ye her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen zat bir yudum alkol ya da bir dilim domuz etin terazini hafif bastırdı diye cehenneme göndermez. Domuz etini ele alıyorsan İslam'dan söz ediyorsun demektir. Ödül ve ceza olarak görmen de cennet ve cehennemi anlamadığının göstergesi zaten. Cennet de cehennem de tam olarak ödül ya da cehennem değildir. Bunu anlatmak ve anlamak ortalama bir homosaphiens hayatını alır.
Sen neden Atatürk için saygı duruşu yapıyorsun. Atatürk için mi? Atatürk senden vatanı kurtarmanın karşılığı olarak bunu mu istedi? Hayır çünkü amaç "sembolik" bu kadar zor değil bunu anlamak. Neden selam veriyorsun çünkü verdiğin selamın bir manası var. Sağ taraf da hem ayak hem el olsun hayra yorulmuş. Haftanın bir günü tatil edilmiş çünkü Allah dünyayı 6 günde yaratmış. Yani gerçekten de bunlara % 100 inanıp kendini dinden koparıp masallarda yaşayan insanlara karşı durmak gerekir. Aslında bunun sebebi insanın dünya hayatında çok çok çalışmasını önlemek ve dünya sevgisini azaltmaktır.