Tanrıdan korkmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlayan biri çıktı sonunda.
Hiçbir inancın kesin doğruluğu yok. Olduğuna dair hiçbir kanıtımız olmaması olmadığı anlamına gelmez.
Her şey güllük gülistanlık olsa imtihan olmazdı.
Ak akçe kara gün içindir.
Keşke herkes düzgünce fikrini belirtse, inanmayan inananı yobaz olarak görmese, inananlar inanmayanları dışlamasa ve anlattıklarına kulak verse, ama hiç olur mu?
İnsanlar çok daha basit şeyler için birbirini öldürüyor. Bu kadar anlayış beklemek bana saçma geliyor çünkü insanların çoğunun zeka seviyesi oldukça düşük.
 
Biraz dini bir konu olacak umarım kimse birbirine hakaret etmez.

Ben Tanrıdan korkmuyorum asla. İnsanlara irade vermiş. Onlar bu irade ile birbirlerine zarar veriyor. Tanrı bir ruh vermiş. Ve bize karışmıyor. Savaşlar olmazdı herhalde karışacak olsa. Belirli bir düzen yok evrende. Ama bir başlangıç olabileceği fikri beni bir yaratıcıya inandırdı.

Dinleri kullanan kişiler, korku imparatorlukları ile genelde bu masum insanları kullanıyor. Neden bu kadar üstün bir şeyden korkayım ki? Ben seviyorum onu, kalbimde yaşıyor. Özgürüm, her asır değiştirilen bence saçma olan kanunlara göre yaşamıyorum. İnsanların kendi vicdanın da ahlaklı olmasını istiyorum sadece. Belirli bir dine ihtiyaç duymadan.

Ama bunları söyleyince linç yiyeceğim. Olsun neyse.

Hocam kimse sizi linçleyemez. Linç yemek için başkasının dinine laf atmanız gerekiyor ama bunu yapmayıp da linç yiyenler de var, herkes birbirinin dinine saygı göstermeli. Mesela arkadaş "Olmayan bir seyden korkamazsin zaten." demiş. Türkçe'yi de doğru yazabilseydi. A0 Türkçe :D her neyse işte bu yanlış, yanıltıcı ve başkasının dinine laf atmak olur. Ben Elhamdülillah Müslüman'ım. Senin fikrine saygı duyuyorum korkmamak kişiden kişiye değişir ben de korkmuyorum neden korkayım ki? Yanlış bir şey yapmıyorum. Yapsam bile tövbe ediyorum dua ediyorum, namaz kılıyorum, İslam'ın şartlarını yerine getiriyorum oruç tutuyorum bu şekilde yani. Allah bizi ondan korkalım diye mi yarattı ona ibadet edelim, yanlışlarımızdan sakınalım ve dünya da yaşayalım diye yarattı. Hangi dine mensupsunuz bilmiyorum hocam ama söylediklerim bilmiyorum size farklı gelebilir o yüzden bu kadar söyleyeyim. Hristiyan'da neden Hristiyan çünkü o ülke de yaygın bir din ve o dini kendine uygun görüyor bu kadar. Ayrıca tam olarak da Allah korkusunun da açıklaması budur. Müslüman'lar İslam'ın yasakladıkları şeyleri yapar ise örneğin büyü yapan da yaptıran da Cehenneme gidicektir. Allah'dan korkar tövbe etse bile korkar çünkü büyü yapılması Cehheneme gitmek demektir, ama tövbe eder namazını kılar hatasından döner İslam'ın şartlarını yerine getirir ise Allah onu affedebilir o Allah ile onun arasında daha ilerisini bilemiyorum işte Allah korkusu bunları yapmayı engeller bu kadar yeterli sanırım hocam.

Bir dine mensupsaniz örneğin İslam, Allah korkusu denilen şey Müslüman'ların İslam'in yasakladigi şeyleri yapmasını engeller.
 
Keşke herkes düzgünce fikrini belirtse, inanmayan inananı yobaz olarak görmese, inananlar inanmayanları dışlamasa ve anlattıklarına kulak verse, ama hiç olur mu?

Hocam PP çok iyi yalnız şu RE Village'de ki sinekli böcekli kadın o :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı