Tanrıdan korkmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@krejwd Olmayan bir şey diyorsun burada peri masalından bahsetmiyoruz, burada olduğuna inanan birsürü insan var, doğruluğu yanlışlığı ispatlanmayan bir konu hakkında kesin bir şekilde konuşamazsın. Olmadığını düşünüyorsan ben olmadığını düşündüğüm için korkmam vs dersin.

Bir teoriye nasıl binlerce insanın inanmasi onu dogru kilmiyorsa ayni sey burda da gecerli. Tanri'nin olduguna dair bir kanit yok, peri masalina nasil benzettin anlayamadım.
 
Ne duyarından bahsediyorsun? Onlarca şehirde yıllarca yaşadım, çok fazla sayıda insan ve insan topluluğu gözlemledim, psikolojik etkisi bile çok büyük, var olan bir durumdan bahsetmemi neden duyara bağlıyorsun.
Bilemem, Konya'da yaşıyorum ve ateist olan birisinin dövülmenin ilerisinde bir şeyle karşılaştığını görmedim. Dövüldüğünü de görmedim.
 
Yıl olmuş 2021;
Dünya son 2 yılda hiç olmadığı kadar felaketlerle dolu, ama ne yazık ki insanlar ders alamadı hiç birinden.
4 yıla yakındır technopat takipçisiyim, dinimize uymayan her türlü envai çeşit muhabbet çeviren insanlar gördüm, kimse gidip konuların da yaptıkları şeylere, inandıklarına laf etmiyor, muhabbetin dibine vuruyorlar.
Ama şu forumda ne zaman bir dini konu ve ALLAH'ın kelamı geçse, hemen dini kötüleyen, saygı duymayanlar doluşuyor.
Herkesin inancına saygım vardır, ama saygı duymayan bu tipleri de şiddetle kınıyorum, ve burada aynı havayı soluduğum için utanıyorum.
 
Bir teoriye nasıl binlerce insanın inanmasi onu dogru kilmiyorsa ayni sey burda da gecerli. Tanri'nin olduguna dair bir kanit yok, peri masalina nasil benzettin anlayamadım.
Tanrının olmadığına dair bir kanıtın da yok.
O yüzden 'Olmayan bir şeye inanmazsın zaten' diyerek milletin keyfini sahur sonrası kaçırma.
 
" Allah'ın âyetlerine inanmayanlar yok mu, kuşkusuz Allah onları doğru yola iletmez ve onlar için elem verici bir azap vardır. " " Allah'ın âyetlerine inanmayanlar, ancak yalan uydurur.
Konuda tam olarak bu işlenmiş. :) İslam tamamen insanlara korku pompalayan ve korku üzerinden yürüyen bir din. Sadece İslam değil çoğu din böyle. İnanmazsan yanarsın, inanmazsan sonsuz azap var, inanmazsan sonsuza kadar kaynar suda haşlanacaksın gibisinden şeyler her ayette var. Bu kadar yüce bir varlık karşısında insanı düşündüğünüz zaman bir hiç ediyor. Yani evreni yaratan, sonsuz güce sahip bir varlık benim ona inanmayışımı neden bu kadar kafaya takıp sonsuza kadar kaynar suda yakmayla tehdit ediyor? Bu kadar kibirli bir tanrıya inanmayı kabul etmiyorum.
 
Biraz dini bir konu olacak umarım kimse birbirine hakaret etmez.

Ben Tanrıdan korkmuyorum asla. İnsanlara irade vermiş. Onlar bu irade ile birbirlerine zarar veriyor. Tanrı bir ruh vermiş. Ve bize karışmıyor. Savaşlar olmazdı herhalde karışacak olsa. Belirli bir düzen yok evrende. Ama bir başlangıç olabileceği fikri beni bir yaratıcıya inandırdı.

Dinleri kullanan kişiler, korku imparatorlukları ile genelde bu masum insanları kullanıyor. Neden bu kadar üstün bir şeyden korkayım ki? Ben seviyorum onu, kalbimde yaşıyor. Özgürüm, her asır değiştirilen bence saçma olan kanunlara göre yaşamıyorum. İnsanların kendi vicdanın da ahlaklı olmasını istiyorum sadece. Belirli bir dine ihtiyaç duymadan.

Ama bunları söyleyince linç yiyeceğim. Olsun neyse.
Bu dünyada Allah spectator konumunda. Ancak öbür dünyaya gittiğimizde ondan korkabiliriz. Yani onun öbür dünyadaki azabından korkmak olay. Seviyoruz ancak sevdiğimiz için onu üzmekten korkuyoruz. Onun sevmeyeceği bir kul olmaktan korkuyoruz. Biz onu seviyoruz ve onun bizi sevmemesinden korkuyoruz. Bu yüzden önemli olanın ibadet olmadığını önemli olanın insan ilişkileri ve kul hakkı olduğunu söyler İslam. Allahın senin ibadetine ihtiyacı yoktur ancak dünyanın iyi bir insana ihtiyacı vardır der İslam. İslamı hocadan hacıdan değil Kuran-ı Kerimden ve sahi sünnet kitaplarından öğrenmek gerekir. İslam hocalarının çoğu sapıtmıştır. Kuran-ı Kerimi bile sapıtırlar.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
İfadeler: 900
Bilemem, Konya'da yaşıyorum ve ateist olan birisinin dövülmenin ilerisinde bir şeyle karşılaştığını görmedim. Dövüldüğünü de görmedim.
Duruma bu kadar fiziksel yaklaşman da nasıl bir kafada olduğunu anlatıyor aslında, çoğu zaman psikolojik etkiler fizikselin ötesinde de zarar verebilir insanlara, hatta bana kalırsa psikolojik etmenler fiziksellere göre çok daha etkili.

:D ?
Nereden çıktı saygılı olmadığım?
Farkında bile değilmişsin ki, daha fazla zaman ayırmayacağım sana, sokaklar düşündüğün kadar iyi insanlarla dolu değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı