Tanrıdan korkmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir yanım mantıklı, olabilir diyor ama bir yanım; eşhedü enla ilahe illallah ve eşhed anne muhammeden abduhu ve resulu.
 
Hocam o zaman Tanrı'yı bilim ile değil başka yollardan aramalıyız gibi.
Bilim ile geçmişte tanrıya bağlanan olayları açıklayabiliriz. Mesela, 200 yıl önce dünyanın oluşumu için bir tanrı gerekli sanılıyordu. Şuan bu olay hakkında bir tanrıya gerek olmadığını anlıyoruz. Bilim ile tanrı hakkında yapabileceğimiz bu.
Benim anlamadığım ateist birisi çevresinde bir olay olduğunda şaşırıp Allah Allah demesi. Sorduğunda da yok diyor.
Yıllarca Müslümandı çünkü o arkadaş. Ağzına takılıyor insanın.
 
Biraz dini bir konu olacak umarım kimse birbirine hakaret etmez.

Ben tanrıdan korkmuyorum asla. İnsanlara irade vermiş. Onlar bu irade ile birbirlerine zarar veriyor. Tanrı bir ruh vermiş. Ve bize karışmıyor. Savaşlar olmazdı herhalde karışacak olsa. Belirli bir düzen yok evrende. Ama bir başlangıç olabileceği fikri beni bir yaratıcıya inandırdı.

Dinleri kullanan kişiler, korku imparatorlukları ile genelde bu masum insanları kullanıyor. Neden bu kadar üstün bir şeyden korkayım ki? Ben seviyorum onu, kalbimde yaşıyor. Özgürüm, her asır değiştirilen bence saçma olan kanunlara göre yaşamıyorum. İnsanların kendi vicdanın da ahlaklı olmasını istiyorum sadece. Belirli bir dine ihtiyaç duymadan.

Ama bunları söyleyince linç yiyeceğim. Olsun neyse.

Mezarda görürsün kardeş tanrı'yı falan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Allah onları doğru yola iletmez ve onlar için elem verici bir azap vardır. "
Allah'ın merhametlinin en merhametlisi olduğu her kaynakta yazıyor değil mi? Peki Allah bu kadar merhametli ise neden kötülük yapanı veya kendisine inanmayanları sonsuz acıya mahkum ediyor? Sonsuz acı vermek yerine mesela bu kişilerin iradelerini ellerinden alıp onları meleğe çevirse bu sizce de daha merhametli bir yol olmaz mıydı? O zaman neden "merhametlinin en merhametlisi" Allah bu tarz bir yol yerine sonsuz acıyı seçiyor? Yanlış anlamayın sadece merakımdan soruyorum.
 
Bilim ile geçmişte tanrıya bağlanan olayları açıklayabiliriz. Mesela, 200 yıl önce dünyanın oluşumu için bir tanrı gerekli sanılıyordu. Şu an bu olay hakkında bir tanrıya gerek olmadığını anlıyoruz. Bilim ile tanrı hakkında yapabileceğimiz bu.

Yıllarca Müslüman'dı çünkü o arkadaş. Ağzına takılıyor insanın.

Yok diyor madem ağzından da çıkarması lazım. Nasıl inanmıyorsa öylede silcek bence.
 
İslam dininde herkese Allah'tan kork Allah'tan kork derler fakat sen kötü bir şey yapmadıkça Allah'tan korkmana gerek yok zaten. Yani kötü bir şey yapmayan bir Müslümanın Allah'tan korkmasına gerek yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı