Tanrıdan korkmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizce sonsuz acı, iradelerinin ellerinden alınmasından daha mı merhametli? Cennet var diye sonsuz acıyı (çok daha merhametli ceza yolları dururken) unutup Allah çok merhametli mi diyelim yani? Bu şeye benzer; kendinden üstteki insanların iyi bir yalakası olursanız onlar da size güzellik verebilir. Peki siz bu güzellikleri aldığınız zaman arkanızdaki acı çeken (ceza vermenin acısız yolları varken) insanları hemen unutup üstteki insanlara çok merhametlisiniz efendim mi diyeceksiniz? Başka yol olmasa tamam derdim ama yani durum ortada. Daha acısız cezalar var.

Yazdığım metinde bazı şeyler tekrar etmiş olabilir. Kendimi iyice ifade etmek için böyle yaptım.

Caydırıcı bir ceza çünkü bu merhametliden kastınız hafif ceza dır ayrıca ceza almamak kişinin elinde.
 
"Olmayan bir şeyden korkmazsın zaten" demiş. Senin mantığına göre tanrı var dediğinde ona saygı duymamış oluyorsun.
Hayır dostum, o cümlesine demedim bunu.
Mesajimda yanlış bir sey goremiyorum?
Bu cümlesine dedim. Mesajımda yanlış bir şey göremiyorum, diyor. Hâla o ortalığı toxicleme amacı var, 'benim düşüncem böyle' dese hiçbir şey yok, banane onun inancından. Bir de sonuna soru işareti koyuyor ya, off, sinir bozucu.
 
Birincisi sonsuz acı kavramında sanırım cehennemi kastettiniz. Sonsuz cehennem elde edebilmek için yapabileceğiniz tek şey allaha şirk koşmak. Allaha şirk koşmayı siz seçiyorsunuz burada irade var zaten. Söylediğiniz gibi olsaydı:
"İngilterede doğan her insan cehennemliktir" veya "Tüm beyazlar cehennemliktir" gibi terimler görürdük dinde. Ama yok.
İrademizin var olduğunu biliyorum.
Ben insanlar Allah'a şirk koşsalar dahi onlara sonsuz cehennem vermenin Allah gibi merhametlinin en merhametlisi olan bir varlık için çok merhametsiz olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

Dünyada 1 milyar civarı Hindu var. Bunların hepsi iyi insan kötü insan bakılmaksızın sonsuza kadar cehennemde yanacak. Tek sebebi inandıkları dinin tek tanrılı olmaması. Gerçekten siz bu insanların sonsuza kadar cehennemde yanmasında hiçbir problem görmüyor musunuz?

Bakın başka bir örnek vereyim. Bir insan düşünün hayatı boyunca aklınıza gelebilecek her haltı (taciz, tecavüz, çocuk istismarı vb.) yemiş olsun. Bu insanın sonsuz acı çekmesi yerine iradesinin alınması daha merhametli olmaz mı sizce?
Siz bu her haltı yemiş insanın sonsuz acıyı hak ettiğini düşünebilirsiniz, ben de öyle düşünüyorum ama Allah'ın (kusursuz ve en merhametli olan varlık) kendi elleriyle verdiği iradeyi bu insandan geri almak yerine onu sonsuz acıya maruz bırakması, onun söylendiği kadar merhametli olmadığı anlamına gelir.
Ha sırf Allah'a inanıyor diye bir süre cehennemde yanıp cennete geçecekse burda daha büyük bir sorun var demektir çünkü aralarında hayatında hiç kötülük yapmamış insanların bulunduğu hindular sonsuza kadar acı çekerken bu her haltı yemiş insanın sınırlı bir süre kalması çok adaletsiz olur.
 
Evet, aslında hepsi bir inanç, kesin bir doğruluğu yok, İslam dini bize ne kadar doğru geliyorsa bir Hristiyan'a da Hristiyan'lık o kadar doğru geliyor ama ortada kesin bir bilgi yok, zaten kesin bir bilgi olsa her insanın tek bir dini olurdu, hepsi bir inanç sonuç olarak.

Bence o insanlar işlerine geldikleri için Hristiyan oluyorlar düşündüğümüzde günahların AF olması için Allaha mı yönelmemiz daha doğru yoksa papaza gidip kutsal su sıktırmamız mı ya da eğer Hristiyan'lık doğru din ise neden barnaba incilinin okutulması yasak çünkü o kitapta sonraki peygamberden bahsediyor Hz. Muhammes (S A. V)den bahsediliyor bundan dolayı okutulması yasak şöyle düşünün eğer bir dinin değiştirilmediği iddia ediliyorsa neden bir kitabın okutulması yasak olsun ya da İslam'da alkol kullanmak yasak neden çünkü akıl sağlığını bozuyor ama hıristiyanlıkta yasak değil bir din neden zararlı olan bir şeyi yasaklamasın vb birçok örnek vardır illaki bunlar sadece şu anda benim aklıma gelenler.
(Normalde konuya yorum yapmayacaktım ama yorumuna cevap yazmak istedim)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı