Tanrının bir kişiliği olsaydı nasıl olurdu?

Sanatı kanıtlanabiliyorsa(kanıtlanabiliyor) sanatı yapanın varlığı da kanıtlanabilir.

Tanrının bir kişiliği ya da duygusu varsa o tanrı değil insanın sonraki aşaması gibi bir şeydir. Eğer bir aslan tanrıyı hayal edecek olursa onu aslan olarak hayal eder.

Tanrı demek yanlış olur, çünkü: tanrı kelimesi Arapça'dan gelme olup ilahi anlamına gelen Allah'ın yarattığı veya Allah sayesinde insan eli ile oluşturulan ve acizane mahlukatlar (İnsan sıfatında ki cahiller veya bazı ruhani varlıklar) tarafından tapılan varlıklardır.

Allah ise kainatı yaratan, 99 tane sıfatı olan merhametlilerin en merhametlisidir. Tek çatı altında toplanıp, Allah adı ile yaratıcımız olan yeganedir.

Özetle: Hayatımızı idame ettirebilmemiz için bizi gözetip, adaletli davranıp, muhafaza ettiği ve sayısız varlık çeşitliliği içinde ömür bahşettiğinden MERHAMETLİ sıfatı OLABİLİR.

Tanrı kelimesi Türkçedir. kökeni Tengridir. Türkiye'de yaşadığımız için, "evrenin ve her şeyin yaratıcısı, koruyucusu, yöneticisi olduğuna ve birliğine inanılan yüce varlık, Yaradan." anlamına gelen Tanrı ismini kullanıyoruz. Bunda bir sakınca yok.

Özetle: Hayatımızı idame ettirebilmemiz için bizi gözetip, adaletli davranıp, muhafaza ettiği ve sayısız varlık çeşitliliği içinde ömür bahşettiğinden MERHAMETLİ sıfatı OLABİLİR.
Tabiki, bu sizin düşünceniz saygı duyuyorum. Fakat bir kaç soru sormak istiyorum. Anlayamadığım yerler var.

Adalet dediniz Fakat dünyanın her yerinde bugün adaletsizlik ve kaos var.

Muhafaza dediniz ne inananlar için nede çocuklar için böyle bir unsur göremiyorum.

Kalp yerine bence akıl ile seçim yapmak gerekiyor.

Son düzenleme:
Supernaturalda ki gibi bir kişilik olurdu.

Tecavüz edilen çocukların yardım çığlıklarına koşmayan Tanrı'nın kişiliği olsa olsa sadist olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…