Tanrının ihtiyacı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babası evde zorla namaz kıldırır, gelir bize "Tanrı var ama kötü" ayağı çeker.

Neyse, oynat bakalım.

Ama neden oluştu ve neden bizi oluşturdu?
Tanrı oluşmadı, oluşumun kendisidir. Neden oluşturdu sorusuna verebileceğim en rasyonel cevap bir karıncanın bilgisayarları anlaması ne durumdaysa insanların Tanrı'nın amacını anlaması o şekilde.

Babası evde zorla namaz kıldırır, gelir bize "Tanrı var ama kötü" ayağı çeker.

Neyse, oynat bakalım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangi kısmını objektif anlatmadı? Bir görüşe saygı duymayabilirsin bundan normal bir şey yok fakat bu kadar da taraflı olunmaz.
Yahu ben de ateistim ne tarafsızlığı? Adamlar sana kendi düşüncelerini anlatıyor genelde. Diamond'un tarih serisi hariç böyle. Buradan kendine bir fikir çıkarman mantıklı olmaz. Bir non-teist, diğer non-teistleri eleştiremeyecekse işimiz var.

"Tanrı neden kötülüğün meydana gelmesine izin veriyor?" sorusuna felsefi bir yanıt Şu konuya bakar mısın? Ne kadar tatmin eder bilmem ama konu sahibi bence tatmin eden bir cevap vermiş.
Bu soruya hala yeterli bir cevap gelmedi. İnsanların oluşturduğu kötülükleri Alvin Plantinga'nın Free Will Defense'i ile açıklayabiliyoruz ancak doğal yollarla oluşan kötülüklere Tanrı'nın neden izin verdiği konusunda tatmin edici bir argüman bulunmuyor.

Hayır kişisel değil hatta buradan sorarsam daha çok kişi de yararlanır herhalde. İlk sorum Hristiyanlıkla ilgili. Okulda şu ana kadar hep işte İncil değiştirilmiştir kutsallığını yitirmiştir falan deniyor ancak zaten İncil İsa peygamberin yanındaki elçilerin yazdığı anılar değil mi?(İncilin bir kısmını okudum.) Burada kastedilen vahiy edilen kitap yani Kitab-ı Mukaddes, Yeni Antlaşma sanıyorum. Peki Yeni Antlaşma değiştirilmiş mi yoksa uydurulmuş bir şey mi?

4 farklı İncil 4 farklı havari tarafından yazıldı. İslam dininde söylendiği gibi İsa'ya indirilmedi. İsa'nın ana dili olan Aramice ile yazılan bir İncil yok. İncil'in değiştirildiğine dair net bir kanıt yok.
Zamanında şöyle bir şey yazmıştım, okuyabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…