Tanrıya inanmak veya inanmamak - Sorgulamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden bunlara dair kanıtlar yok ya da böyle şeyler günümüzde olmuyor?

İnsanların günümüze göre ilkel olduğu dönemde olmuş olaylar. Olağanüstü şeyler görünce oradaki insanlar "bunlar teknoloji ile yapılmış, efekt, el çabukluğu sihir gösterisi yani sahte!" tarzında yorumlar yapmayacağı içindir. Her çağa kendi inanış imkanları doğrultusunda bir şeyler oluyordur muhtemelen. Çünkü şu an o tarz olaylara kimse inanmaz.

Ya da o zamanın hayal gücü diyebilir miyiz?

Arkadaşlar peki hayat anlamsız geliyor mu? Daha çok inanmayanlara soruyorum 1000 yıl önce ölenleri düşünün hiç gelmemiş gibiler. Hatta direkt 100 bin yıl öncekileri falan düşünün onların hiç izi yok. Biz de ölünce hiç gelmemiş gibi olacağız bu Dünya'ya. Ailemiz, sevgilimiz,arkadaşlarımız ve güzel anılarımız aslında hepsi bir hiç olacak Atatürk gibi bile olsanız öleceğiniz için aslında hiç yaşamamış gibi olacaksınız büyük insan olmanın da anlamı yok gibi geliyor.

Bu aslında anonim değil, bu söz beyazların elinde yıllarca kölelik yapan ve sonradan Kenya'nın kurucu devlet başkanı olan Jomo Kenyata'ya ait.

Bence, bir yaratıcı olup olmadığı sorgusu insanı delirtebilir. Şahsen ben bir yaratıcı olduğu kanaatindeyim. Ama din kısmı çok ayrı geliyor bana. Orada hiçbir delil yok, hiçbir kanıt yok. Tanrı varlığı konusunda en azından hisler ön plana çıkabiliyor. Bu benim şahsi düşüncem. Şu anda Müslümanım. Değişebilir ya da dinime daha bağlı hâle gelebilirim. Çok olasılık var, ama kimse buna göre yargılanmamalı bence. Ateist olmayan birine cahil ve yobaz, ateist olan birine kâfir köpek denmemeli bence.

Benim kanıma göre ise; Allah varsa, bile bizim gibi insanları cehenneme atmaz.
Çünkü; biz sadece onun bize verdiği kafayı kullanıyoruz.

Bu durum Kur'an da bile sabittir.
Her cuma günü, İmam camii de ne diyor;
"Innellezine amenü ve aminüs salihati, ve teva savbil hakki ve teva savbis sabr!"
"Hepiniz zarardasınız, hakkı ve sabrı tavsiye/savunma/kabullenme yapanlar hariç!"
(Tam çeviri olmayabilir. Yalnız ordaki tavsiye kelimesi 3 anlama geliyormuş. Eskiden yanında bulunduğum Hocalar öyle demişti)

Hakk ne demektir? Hakiki olarak kalben inandığın şey demektir! ("Hakkaten" deriz ya!)
Kısaca "vaazını verdiğin şeyi uygula!" Diyor.
Kur'an bile böyle diyor..

Bir ateist olarak kalben inandığım şeyi uyguladığıma hiç şüphe duymuyorum

Ancak müslüman olduğunu iddia edenler. İnandığı şeyi uygulamıyorsa onların vay haline.
Veya karşılarına Allah yerine Zeus çıkarsa veya Baguvan çıkarsa yine onların vay haline
Tabi yine Dinlerin inançlarına göre vay haline

Ateist görüşlü, Bilim Tanrısı diye bişey olsaydı. Muhtemelen; ne yaparsanız yapın. Bunun kendi suçu olduğunu söylerdi, sonuçta o yaratmış.. Ancak bizim işimiz, Tanrı ile değil.

Bizim işimiz, ne ekersen onu biçersinle ilgili. Adalet eken, Adalet biçer, Nefret eken, nefret biçer. Sevgi eken, sevgi biçer.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…