Tanrıya inanmak veya inanmamak - Sorgulamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kader diye bir şey yok, çok saçma bir kavramdır baktığınızda, yolda bir sigara gördün diyelim, yanıyor, aldınız ve devam ettiniz, bir şey olmadı, almadınız ve ertesi sabah, köşedeki tahta evin yandığını gördünüz, sizin suçunuz mu şimdi? Sadece iki seçenek olması bile kaderin olmadığı anlamına geliyor.

Haşa. Tabii kide haberi var. Arapçadan %100 bir şekilde çeviri yapılamayacağı ve farklı coğrafyadaki insanların anlaması için meal olarak nitelendirdiğimiz çevirilerden yararlanıyoruz.
Yukardaki bir kaç arkadaş orjinal halini okumam gerektiğini savunuyordu da ondan yazdım. Ahirete bağlamamın sebebi Kitaptaki kuralları kavrayamadığım senaryoda işleyeceğim günah davranışlar.

Öncelikle insan düşünebildiği sürece yaşın hiçbir önemi yoktur gözümde. Ailem beni sürekli Kur'an kurslarına gönderdi. Çok sıkı dini bir eğitim aldım. 12 yaşımda da Deist oldum. Evde bir sürü ansiklopedi vardır dinler hakkında. Küçük yaşımda merak edip okumuştum çoğusunu. Kendimi statülerden ve cinsiyetten soyutlayarak olaylara baktığım zaman dinimden git gide soğumuştum. Eğer çok kısa bir süre farkla sperm yarışı başka şekilde tamamlansaydı bir kadın olabilirdim ve ergenlikten ölene kadar kafama bez parçası sarmak zorunda kalabilirdim. İşte her konuda böyle düşündüm. Ve şu anda da çok hassasımdır bu konularda. Her neyse; bir kere tanrı olduğunu kanıtlasak bile kaç tane vardır ki? Bu nedenle büyük bir çıkmaza düştüm. Mükemmel varlıklardan 5-6 tane olsa ya da daha fazla, mükemmel oldukları için aynı şekilde düşüneceklerdir. Bu nedenle tanrıya inansam bile net bir şekilde inanamam. Kaç tane olduğunu bilmiyorum eğer varsa. Ateizm bana her zaman mantıksız geldi çünkü %100 kanıtlayamadığım bir şeyi nasıl %100 reddedebilirim ki? Bu olanaksız. Şu an Agnostiğim fakat görüşlerimin değişmeyeceği anlamına gelmiyor bu. İleride yanlış olduğu kanısına varıp da fikrimi değiştiririm. Fakat en mantıklısı bana göre bu. Arada dediğim gibi tanrı inancına daha yakın oluyorum ya da Ateizm'e. Fakat dinler benim gözümde düşük kesimi avutmak için yapılmıştır ve şu anda da gayet düzgün işliyor. İleride değişir mi bilemeyiz tabii ki de.

Başlığın asıl sorusu için yazmayı unutmuşum, başlık "Sorgulamak" diyor.

Sorgulamak canlılar içindir, ancak dinler sorgulamayın diyor, o halde insanın aklına biz dinlere göre "canlıdan sayılmıyoruz" geliyor.

Yukarıdaki birkaç arkadaş orijinal halini okumam gerektiğini savunuyordu da ondan yazdım. Ahirete bağlamamın sebebi Kitaptaki kuralları kavrayamadığım senaryoda işleyeceğim günah davranışlar.

Arapça alfabeyi öğrenip okumak da lazım. Sonuçta orijinal olarak Arapça geldi.

Arapça alfabeyi öğrenip okumak da lazım. Sonuçta orijinal olarak Arapça geldi.
Demek istediğim büyükçene bir NEDEN? Neden abi Türkçe okuyup %100 anlayabilmeliyim o kitabı hacı hocanın tevsirine gerek kalmadan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…