Tanrıya inanmak veya inanmamak - Sorgulamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani arapça bilmediğim için doğru anlayamayıp cehenneme gitme ihtimalim var. Bunu mu diyorsunuz ?
Hocam eğer Arapça bilmiyorsanız mealini okumalısınız. Takıldığınız yerler için de tefsir bulundurmakta fayda var. Bu arada ahirete nasıl bağladınız?

Her şeyi biliyorsa ne yapacağımı veya nasıl düşüneceğimi de bilmesi gerekmiyor mu?

Tanrının her şeyi biliyor oluşunun ve senin ne yapacağın, ne düşüneceğin konusunda da bilgili oluşunun yaratma konusunun önünde engel teşkil etmesi mi gerekiyor ki?

Dinler hep kendi kültürüne yaşantısına göre bana hiçbiri evrensel gelmiyor. Caner Taslaman, Enis Doko gibi kişilerin anlatımları mantıklı geliyordu ama onlar da yavaştan saçma gelmeye başladı. Bir Tanrı olsa direkt olarak iyi şeyler yapmamıza bakmaz mıydı? Niye bir sürü kural koysun ki? Niye yaksın işkence etsin? Bir de tüm dinlerde Tanrı sanki insanmış gibi anlatılıyor örneğin affedicilik cezalandırma vs. Biz evrimleştikçe dinler de evrimleşiyor bence. Örneğin şu meşhur simülasyon olayı var teknoloji geliştikçe hayal gücümüz değişiyor. Simülasyon Teorisi gibi şeyler ortaya atıyoruz bence bu da din gibi bir şey.

Bu arada bir şey soracağım: buradaki herkes (yani benim gördüğüm kadarıyla) niye ya kesin yoktur ya da kesin vardır diyor? Yani tanrının varlığı kanıtlanmamış ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Bir de neye göre tanrı oluyor o da var. Mesela senden daha üstün ya da evrimin bir sonraki basamağındaki olan bir canlı tanrı mıdır? Neyse, siz beni takmayın. Öylesine yorum attım ben.

Hocam eğer Arapça bilmiyorsanız mealini okumalısınız. Takıldığınız yerler için de tefsir bulundurmakta fayda var. Bu arada ahirete nasıl bağladınız?
Evrensel son din olarak indirilen bir kitabın anlaşılması için sadece zamanında indirildiği coğrafyanın dilinde okunması gerekiyor.Muazzam kusursuz bir kitap tam anlamıyla diğer dillere cevirilemiyor mu? Yoksa Allah ın başka dillerin varlığından mı haberi yok?

bu arada bir şey sorucam buradaki herkes (yani benim gördüğüm kadarıyla) niye ya kesin yoktur ya da kesin vardır diyor ? yani tanrının varlığı kanıtlanmamış ama bu olmuyacağı anlamına gelmez. bide neye göre tanrı oluyor o da var. mesela senden daha üstün ya da evrimin bir sonraki basamağındaki olan bi canlı tanrı mıdır ? neyse siz beni takmayın öylesine yorum attım ben.
Ortasını savunuyorum. Hiçlik ile varlık arasını. İki taraf da tatmin etmiyor beni.

Kader kısmı çok karmaşık geliyor bana dostlar, şu an 15 yaşındayım ve belki olgun görüşlere sahip değilim ancak iki farklı yorumlama var gibi.

1- Siz sadece yazılanları oynayan bir oyuncusunuz.

2- Yapacaklarınız yani geleceğiniz kader olarak geçiyor. Din öğretmenim şöyle demişti: "İki araba son sürat birbirlerine doğru geliyor, senin elinde de bir not defteri var. Sen not defterine "Bu iki araba çarpışacak." dersen senin yüzünden mi çarpışmış olurlar, suçlu sen misin?". Bu cümle çok açıklayıcı gelmişti zamanında.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı