Rehber Tarafsızca tüm ISS'ler

Millenicom da kullanıyor ancak altyapı sahibinden hizmet almanız artı sağlar. Bence Süperonline Fiber'den hizmet alın. Fiberde çok rahat edersiniz. DSL pek hoş bir şey değil.

NetSpeed kullanan var mı?
Ping değerleri nasıldır?
Türk Telekom'dan geçmeyi düşünüyorum.

Gıbırnet yok.
Şaka maka 2-3 haftadır Türknet'liyim ve gayet memnunum. Bir sıkıntı çıkmaz umarım.
DH Forum üyesiyseniz orada Türknet Destek var, sorunlarınıza yardımcı olmaya çalışıyor.
Ben 100 Mbps fiber kullanıyorum. Steam 14 MB/sn indiriyor. Hız testlerinde 300 Mbps'lerden başlıyor, 120-140 arasında bitiyor. Upload da yalan olmasın 10-12 civarı sanırım.
Ben şimdilik memnunum. Ayrıca, çoğu oyunda pingim eski (VDSL olması lazım, eski evimizdeydi, bir mahalle altı) 35 Mbps Vodafone internetime göre çok daha iyi.
Mesela LoL Vodafone'a 29 ms, burada 14 ms.
CS:GO 75 civarından 50 civarına düştü.
Ayrıca geçen gün LoL'de fazla ping gördüm, neden öyle oldu anlamadım. Modem kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Keza bazen modem buglanıyor, 70-80 Mbps hızda takılıyor. Telefonun wi-fi'ı aç kapa yapınca 140 oluyor.

Yanılma payı pek yok hocam hatta Keenetic cihazlar daha üst gösterir değerleri.

TurkNet'e geçiş yaptım. Değerler tam istediğim şekildeydi. Hem de servis sağlayıcı tam olarak 75MB alabilmem için 79863 kbit/s olarak indirme hızı veriyor. Türk Telekom ise hızım ne kadarsa o kadar veriyordu. Anladığım kadarıyla Keenetic'te ADSL2 ve VDSL2 diagnostics farklı gösteriyor.

Attığım resimlerde noise marjin vb. hakkında ne dersiniz? Değerler iyi mi? Bir de apartman kablosu 7 senedir değiştirilmedi. Değiştirsem ne gibi artısı olur?

Dosya Ekleri

• turknet.png
    57,8 KB · Görüntüleme: 61
  • turknet_diagnostics.png
    28,4 KB · Görüntüleme: 51
  • turk_telekom.png
    57,3 KB · Görüntüleme: 52
  • turktelekom_diagnostics.png
    31,6 KB · Görüntüleme: 49
Şu anda SNR değeriniz tam kıvamında daha da hız arttırırsanız sorunlar yaşamaya başlarsınız. Şu an iyi duruyor, kablo değiştirirseniz bir tık SNR değerinizin iyileşme ihtimali var ama kesin iyileşir diyemem.

Eğer apartman içi kablolamayı yaptırabilirsem bence iyi olur gibi geliyor. Mesela şu an eve gelen kablodan hariç bir tane de bakır kablo ile hem telefon hem de internet bağlantısı alıyordum. Telefon kapattırdığım için sadece internet için kullanılıyor. Bu bakır kablo da 5 sene falan kullandığım bir şey. 74 Mbps alıp, Steam de 9 Mbps/s ile indirme yapmam bile büyük başarıydı zaten.

Hocam kablolar 3-5 senede eskimez, bunun için en az 10 yıl lazım ki normal bir şekilde bakılırsa 15 yıla kadar ömrü vardır. Bunlar kolay kolay ömrü biten elemanlar değiller. Bu yüzden içiniz rahat olsun ama yine de aklımda kalmasın diyorsanız: Evinizin dışındaki telefon kutusundan evinizdeki modeme kadar direkt hiç kesilmeden CAT6 kablo çekebilirsiniz. Zaten ev telefonu kullanmıyormuşsunuz, CAT6 çekerseniz tam bir hat olmuş olur.

Ping değerleri şanslıysanız gerçekten çok iyi bir seviyede olabilir. Ancak şans meselesi.
Bende şanslı azınlıktanım galiba. Fakat fatura konusunda tuzlu biraz.

Eline sağlık, güzel inceleme olmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…