Rehber Tarafsızca tüm ISS'ler

Bu konuyu hatırlamıyorum fakat bu kısma bir ekleme yapmanız gerekiyor. Akşam saatlerinde hız düşmesi pakete bağlı.

Hortlatmışım galiba.

Bu konuyu hatırlamıyorum fakat bu kısma bir ekleme yapmanız gerekiyor. Akşam saatlerinde hız düşmesi pakete bağlı.

Hortlatmışım galiba.
Haklısınız. Ben herkesin Akıllı paketleri kullandığını düşünerek yazmışım. Hortlatmadınız sonuçta doğru bir bilgi eklediniz. Teşekkürler @Lodge hocam.

Mehabalar arkadaşlar siz türk telekom altyapısında FTTH kullanıyor olsanız Türk telekom, Turknet, Millenicom ve Netspeed gibi firmalardan seçecek olsanız sıralamaniz nasil olurdu? Ve bu sıralamayı yaparken kriterleriniz neler olurdu? Ben de oyun oynayan biri değilim... Film izleme platformlarini, ip tv ve sosyal medya platformlarını kullanicam.. Denizlide ikamet ediyorum... Tavsiyelerinizi bekliyorum.. Şimdiden teşekkür ederim...

Comnet'de IPTV hizmeti çok iyi ama bazı IP firmaları sanırım Comnet'i banladı sonunda. Ancak Statik IP alınca güzelce sorunsuz izleniyor. Grupta bir arkadaş aynı anda 2 ekrandan 4K IPTV yayını izledi.

Telekom açıkçası çok pahalı bence verdiğiniz fiyata değmez.

Millenicom düşünmenizi önermiyorum zaten yazıda belirttim.

Açıkçası özet geçersek tavsiyem ya TürkNet'i yada Comnet'i düşünün Video Akışı için. Diğerlerini düşünmenize gerek yok.

Hocam netspeed konusunda ne dersiniz ? Bir de şunu sorayim. Yıllardır hicbir şekilde adsl hizmeti dahi almayan biriyim.. karşı komsum 8 mbps adsl hizmeti alıyor bu bölgede. Çoğu binada da internet altyapısı yok.. türk telekom 3-4 binaya FTTH altyapısı çekti.. Bu bölgede internet hızı internet kopmaları FTTH olmasına rağmen yaşanabilir mi ? Bunu da göz önünde bulunarak iss seçiminde görüşünüz nasil olur?

NetSpeed geçenlerde yoğunluk ötürü hızlar düşmüş çoğu kişi zor duruma girmişti. Ancak o zamana kadar iyi hizmet vermişlerdi. Ama bakın sorun şurada başlıyor ve ben sorunun bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Fikrimi yanlış bulan olursa eleştirebilir ancak kendi fikrimi söylemek istiyorum. Maç saatlerinde bant daraltması yapılıyor TT POP noktalarını kullanan insanlarda yada direkt olarak bant yeterli gelmiyor (ki bana uzak bir ihtimal olarak geliyor). Değişebilir. Siz şimdi NetSpeed alınca TT POP'lerini kullanacaksınız. Bu da haliyle bant daraltması ve haliyle bazen yayında donmalara sebep olabilir. IPTV'den bahsediyorum bu arada. IPTV'de iyi performans istiyorsanız TT POP'lerinden ayrılan İSS'ler tercih edin. TürkNet kendi POP'lerini kullanır. Comnet kendi POP'lerini kullanır. Süperonline da kendi POP'lerini kullanır ancak şu günlerde çok rahatsız müşterileri. Ben de bir ara çok heves ederdim Süperonline diye ancak artık heves etmiyorum. Varlık Fonu'na devredildiğinden beri sorunlar var. Çoğu firma TT ve Süperonline noktalarını kullanır. Az sayıda İSS kendi POP'lerini kurar ve yönetir. KabloNet'de mesela örnek verirsek TT POP'lerini kullanır.

Demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum.

Türk telekom altyapısında fiber için Türknet tavsiye ediyosunuz o zaman. Türk telekomun fiyat dezavantajı dışında bant ve POP dezavantajı olabilir diyosunuz. Peki Türk telekomun Turknete nazaran avantajları var mıdır fiyatı es geçersek?

2 ya da 3 ay sonra Türk Telekom taahhüdü bitiyor. Comnet'i denemek istiyordum ama seneye başka bir şehir'e geçme ihtimalim var ama neresi olacağı belli değil. Bende Comnet'i her yerde kullanamam diye TurkNet'e başvurmaya karar verdim.

Türk Telekom ile yaşadığım 2 sorun hızının yetmemesi ve ara sıra internet gitmesi. Bina'nın kablolaması aşırı kötü olduğundan dolayı olduğunu biliyorum ama elektrikçi tutmama rağmen yaptıramadım. Gelen elektrikçi, binayı yaparken yapılan kablolamanın çok karışık olduğunu bu yüzden onun yapması gerektiğini söyleyince diğer elektrikçiye yaptırmaya karar verdim ama pandemiden dolayı da erteledim. Belki yeni ISS geçtiğimde tesisatı yeniletebilirim. Direkt olarak kutudan CAT6 çektirmeyi düşünüyorum.

Şimdi benim merak ettiğim sorular şunlar;
  1. Hızı altyapı sorgulamada olduğu kadar alabilir miyim?
  2. Başka şehir'e aktarma yaparken ne kadar sürer?
  3. TurkNet'in destek hatları olmadığı için herhangi bir kablo arızasında nereyi arayacağım?(Mesela bir gün 3 saat internet gitmişti ve Türk Telekom'u aradığım gibi ekipler geldi. Meğersem birileri internet kablosunu kesmişler. Bu örnek biraz fazla olabilir ama herhangi bir internet kesilmesi durumda yardım nasıl alabilirim?)
  4. TurkNet'in başvuruda istediği belgeler de neleri istiyor?(Sitelerinde gördüm ama çoğu arkadaş eksik yolladığından dolayı emin olmak istiyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın.)
Modem:
Keenetic Omni DSL

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    24,3 KB · Görüntüleme: 61
1) İç Tesisatınızı optime ettikten sonra sitede yazan değeri hatta - bazen siteler güncel olmuyor nadiren de olsa- daha yüksek hızlar bile alabilirsiniz söylenenden.

2)Nakil işlemi bildiğim kadarıyla uzun süren bir işlem değil.

3) TürkNet uygulamasında destek kaydı yeri mevcut. Oradan destek kaydı açacaksınız. Altyapısal bir problem ise (DSL bağlantısı gitmesi vb.) TürkNet Telekoma bildiricek. Türk Telekom gelip durumu giderecek.

4) Belgeleri ben de tam hatırlamıyorum ancak onlar size belgelerde neleri doldurmanız gerektiğinden emin olun bahsedeceklerdir. Maalesef bu konuda tam bir bilgim yok. Yanlış şeyler söylemek istemem.

Türksat Kablonet'te 'Akıllı sınırsız' ve 'Sınırsız' olmak üzere iki ayrı paket seçeneği mevcut. 'Akıllı sınırsız' paketlerde akşam saatlerinde hız düşülüyor fakat zaten satın alınırken bu belirtiliyor. Akşam saatlerinde Sınırsız paket satın alan kullanıcıların hızı düşürülmüyor. Bu çok yanlış bir bilgilendirme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…