Tarama yaparken DPI kaç olmalı?

SelahattinB

Hectopat
Katılım
15 Ekim 2014
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Samsung SCX-4200 model bir eski yazıcı/tarayıcım bulunmakta, elimde eskiye dönük basılmış 5000'den fazla fotoğraf var ve bunları dijital ortama bir şekilde yedeklemek istiyorum. 75-600 DPI arasında tarama yapabiliyorum fakat DPI arttıkça sürede artmakta, bu fotoğrafları daha sonra Photoshop üzerinde düzenleme durumuda söz konusu olabilir, hangi ayarlarda tarama yapılması sağlıklı olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim, tarayıcım eski olması dolayısıyla sanırım 600DPI taraması 1.5 dakika civarı sürmekte tüm fotoğrafları taramam aralıksız 5 gün falan sürer 300DPI ile tümünü yedekledikten sonra kardeş işçi yardımıyla 600DPI güncellemelerini yapmak mantıklı geliyor 😄
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı