Taranmış PDF dosyasında metin değiştirme nasıl yapılır ?

Merhabalar, bir tane taranmış PDF dosyam var. Normalde hiçbir şekilde metinleri seçemiyorum, PDF X uygulamasında OCR yaptıktan sonra metinleri seçebiliyorum fakat silmeme rağmen orda hala duruyor metin. Nasıl silip yerine başka bir metin yazabilirim ? (Metin tamamen doğru yazılmamış, biraz eğimli yazılmış yamuk yani) Photoshop ile mi yapmam gerek ?

Merhabalar, bir tane taranmış PDF dosyam var. Normalde hiçbir şekilde metinleri seçemiyorum, PDF X uygulamasında OCR yaptıktan sonra metinleri seçebiliyorum fakat silmeme rağmen orda hala duruyor metin. Nasıl silip yerine başka bir metin yazabilirim ? (Metin tamamen doğru yazılmamış, biraz eğimli yazılmış yamuk yani) Photoshop ile mi yapmam gerek ?

Taranmış PDF resim gibi oluyor. OCR bunu düzeltemez diye biliyorum. OCR ile PDF'teki yazıları kopyalanabilir karakterlere dönüştürüp yazıları alıp başka yere aktarabilirsiniz ama PDF halinde bir değişiklik yapamazsınız.

Bence sayfanın ekran resmini alıp, resim üzerinde yazıda değiştirmek istediğiniz yeri silip aynı fontla yazmaya çalışın (Photoshop ya da başka bir resim düzenleme editörüyle) ve sonucu resim olarak kaydedip yazıcıya gönderir gibi yapıp Microsoft PDF seçeneğinden PDF e dönüştürün.

Görsel paylaşıp, anlatır mısınız?

Taranmış PDF resim gibi oluyor. OCR bunu düzeltemez diye biliyorum. OCR ile PDF'teki yazıları kopyalanabilir karakterlere dönüştürüp yazıları alıp başka yere aktarabilirsiniz ama PDF halinde bir değişiklik yapamazsınız.

Bence sayfanın ekran resmini alıp, resim üzerinde yazıda değiştirmek istediğiniz yeri silip aynı fontla yazmaya çalışın (Photoshop ya da başka bir resim düzenleme editörüyle) ve sonucu resim olarak kaydedip yazıcıya gönderir gibi yapıp Microsoft PDF seçeneğinden PDF e dönüştürün.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu adam gibi yapamaz mıyım ?

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2610998

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aşağıdaki gibi kopyaladı.

"LIMf't ŞİRKETl'nin sahibi bulu v onra sa ı ı o acagı bilumum aı-açları ticari kiralama yolu ile ya da sair nedenlerle yurt dışma çıkış ve dönüşü ile ilgili olarak gerekli izin, ruhsat, karne, triptik ve sair tüm belgeleri yetkili resmi kunımlar ile Türkiye Turing ve Otomobil Kurumundan almaya, gümrük kapılarında, konsolosluklarda gerekli tüm işlemleri yapmaya, belgeleri imzalamaya, giriş, çıkış, aktarına ve muvakkat giriş ve çıkışlar yaptırmaya, araçların bağlanması durumw1da çözdürmeye , Trafık , Jandarına, Askeriye, Yediemin ve bilumum resmi kurumlardan işlemleri yapmaya, bağlı olduğu otoparkdan teslim almaya teslim ve tesellüm evrak ve belgelerini imzalamaya, araçların suürücülüğünü yapmaya yetkili vekilim ile aramızdaki mutabakat sonucu vekalet sözleşmesi kurulmuş olduS11ndan, iş bu vekaletnamenin fiilen teslimi yerice geçmek üzere, TNBBS Elektrooik arşıvine taranmasını, işlemin yapıldığı noterlik ile diğer noterlik rı dairelerinden fiziki • veya elektro • • • ö almaya Birlikte ve • ı a vck • • • 6 .. Kiı ·k Nwnaralı
BALOĞL"

1764158641761.png

Tarama ne kadar net ve yüksek çözünürlüklüyse o kadar sağlıklı yapıyor bu işlemi. Adobe Acrobat Pro.

Eki Görüntüle 2610998

Hocam bu elemanın düzenlediği dosyadaki yazılar taranmış değil, yazıdan pdf e dönüştürülmüş o yüzden düzenleyip saklayabiliyor. Ama siz scannerda taranmış bir pdf i düzenlemek istiyorsunuz öyle değil mi?

O yüzden OCR ile yapamazsınız.

1- Sayfanın ekran resmini alın (Bilgisayarda yani, Ekran Alıntısı aracı ile)

2- Resim olarak bu ekran alıntısını kaydedin

3- Düzenlemek istediğiniz yazıları Photoshop, Paint vs ile silip aynı fontla tekrar yazın.

4- Yazıcıya yollayın

5- Yazıcı olarak Microsoft To PDF yazanı seçin

6- Kaydedin. Sayfa PDF e yeni haliyle dönüşmüş olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı