Çözüldü Tarayıcı işlemci mi kullanır, ekran kartı mı?

• Konuyu başlatan Vaazs
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 4.119
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vaazs

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Döviz
Filmi veya 1080p YouTube videolarını indirip izliyorum sorun yok. Ama tarayıcıda 1080p bir şey izlemeye kalktığımda FPS düşmesi problemi yaşıyorum. RAM yükselttim olmadı, eski GMA 4500 onboard ekran kartı var. Video izlediğim sırada sisteme bakıyorum, ekran kartı kullanmıyor ama işlemci 100 oluyor. İşlemci yetmiyor değil mi? Ben de uzun yıllardır teknoloji kullanıyorum ve işlemci Q9400 alarak sorunu çözeceğimi düşünüyorum ama burada konu açtım herkes ekran kartından oluyor dedi. Kesin cevap verebilecek var mı? Her şey pahalı, 15 yıllık kart için 150 lira istiyorlar. İşlemci de 150 TL. Bu sisteme para yatırmak istemiyorum, RAM aldım zaten etkisi yok. Intel Pentium eski E serisi işlemci var.

Çözüm
O an yaptığınız işe göre değişiyor. Video izlerseniz GPU daha fazla kullanılır ancak normal kullanımda CPU ve RAM ağırlıklıdır.
Kanka senin işlemci bayağı eski yalnız FPS düşmesi normaldir helede bu eski işlemcide onboard ekran kartı kullanıyorsan daha da beter. Bu sefer ekran kartıd a eskidir sen sistem yükseltmek istesen bu sefer o engel olur şu engel olur ama 15 yıllık ekran kartı için de 150 TL istenmez ya. Amerika'da GTX 570'leri falan çöpe atıyorlar sen düşün.

Kanka senin işlemci bayağı eski yalnız FPS düşmesi normaldir helede bu eski işlemcide onboard ekran kartı kullanıyorsan daha da beter. Bu sefer ekran kartıd a eskidir sen sistem yükseltmek istesen bu sefer o engel olur şu engel olur ama 15 yıllık ekran kartı için de 150 TL istenmez ya. Amerika'da GTX 570'leri falan çöpe atıyorlar sen düşün.

Çöpe attıklarını nereden çıkardın?

ANGLE (Google, Vulkan 1.2.0 (SwiftShader Device (Subzero) (0x0000C0DE)), SwiftShader driver-5.0.0)
SwiftShader CPU tabanlı çalışan Vulkan API uygulamasıdır. Tarayıcıyı GPU'dan faydalanacak şekilde ayarlamaya bakın. Bu işlem Recep abinin dediği gibi otomatik de olabilir ekran kartı desteklemiyorsa.

SwiftShader CPU tabanlı çalışan Vulkan API uygulamasıdır. Tarayıcıyı GPU'dan faydalanacak şekilde ayarlamaya bakın. Bu işlem Recep abinin dediği gibi otomatik de olabilir ekran kartı desteklemiyorsa.
Denemediğim yöntem kalmadı. chrome://gpu/ Vulkan enabled yapıyorum yine disabled oluyor. Diğer modlar uygulanmıyor. Ben İntel Quad Q9400 sipariş verdim gelince sonucu yazarım. 775 pin, Pentium E serisi İşlemci artık günümüz için ölü bir işlemci.
Sistemi köklü olarak değiştirmelisiniz.
İntel Quad Q9400 ve 4x2 şekilde 8 GB Ram ekleyerek fps düşme sorununu çözdüm. Soru soruyorum, kendi konularımı kendim çözüyorum sizden Technopat olmaz. Ekran kartı almaya gerek kalmadı. SSD olmadan Windows 10 Pro'yu çok seri kullanabiliyorum ve sistem çok hızlı. 64 MB onboard kart her işimi hallediyor. Tarayıcıdan dizide izliyorum ve YouTube performansı da gayet yeterli. 1080p monitörde çok güzel film seyri zevki veriyor. ;)
sistem.jpg

Son düzenleme:
SSD olmadan Windows 10 Pro'yu çok seri kullanabiliyorum ve sistem çok hızlı. 64 MB onboard kart her işimi hallediyor.

"Çok seri kullanabiliyorum" kastınız nedir?

İntel Quad Q9400 ve 4x2 şekilde 8 GB RAM ekleyerek FPS düşme sorununu çözdüm. Soru soruyorum, kendi konularımı kendim çözüyorum sizden Technopat olmaz.

Herkesin görüşüne ve çözüm önerisine saygılı olun ben soruyorum ben çözüyorum diyorsunuz mademki çözüyorsunuz konu açmayın. Ben görüşümü "Hem RAM Hem işlemci hem ekran kartından dolayı oluşuyor. Sistemi değiştirmeniz gerek. Ekran kartı işlemci güçlü olduğu vakitte bu sefer ekran kartı yetmeyebilir." böyle belirttim.

Her işimi hallediyor. Tarayıcıdan dizide izliyorum ve YouTube performansı da gayet yeterli. 1080p monitörde çok güzel film seyri zevki veriyor. ;)Eki Görüntüle 1206608

Evet verebilir.

Yüksek bit değeri olan Mkv filmlerde bende de takılma oluyor
vlc player.
Toplam Bit Hızı : 67.1 Mb/s / Dosya Boyutu 43 GiB
HEVC / Bit Hızı 60.8 Mb/s
Çöz 3840 x 2160 / En-Boy Oranı : (1.778)
Kare Hızı : 24.000 fps / : AC-3 Bit Hızı 640 kb/s 48.0 kHz

Sistem bilgileri resme ekledim
500 + 2000 çift SSD var 2,5 luk.
Film izlerken harici ekran kartı kullanılmasını sağlamak mümkün mü?
1687642560661.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı