Tarayıcı nasıl yapılır?

glikojen

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Selamlar. Tarayıcı yapmak istiyorum ve HTML, JavaScript ve PHP bilgim var. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Tavsiye verirseniz sevinirim.
Chrome gibi olmasını istiyorum. Kullanacağım uygulama Visual Studio 2022 RC. 2022 RC ile uygulamayı yapıp açtığımda bilgisayarınız bu uygulamayı çalıştıramıyor diyor.
Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarayicilar cok ek ozellik katmadigi surece Layout ve JS motoruna odakli calisir. Tabii ki burada Layout ve JS icin parserlar gelistirmen gerekiyor. Bu kisim ciddi muhendislik bilgisi isteyen bir kisim. Cunku ziyaret edilen web siteleri sana bu verileri donecek.

Ciddi anlamda bi UI behavior bilgisi de uygulanabilmeli. Bu konular ayri bir disiplin gerektirir. Ayrica network konusunda bilgin de olmali ki tarayici davranisin degissin. HTTP verbleri, status code'lar, FTP, WebDav gibi protokoller de var.

Eger bu tarz gelistirme istiyorsan, interpreterlar nasil calisir, parsing, lexing gibi konulari ogrenmelisin.

Yok bunlarla ugrasmayayim diyorsan (bu mantikli olani), WebKit engine icin bildigin, anladigin dillerde DLL, shared object dosyalari var. Bu isi daha kolaylastiriyor.

Ilk adimda sadece en basit olarak bilmen gerekenlerin ufak bir kismini anlatmaya calistim.

Basarilar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı