Tarayıcıda ayar yaparak çerezler üzerinden yapılan saldırılar engellenebilir mi?

Kullandığın cihaza virüs bulaştıktan sonra çerezleri silmenin bir mantığı yok.
Aslında var, kurumsal saldırılarda ağ bazında oluşan ataklar için önce dış ağa çıkışı kapatıp, ardından çerez bilgilerini siliyor ve ilgili zararlının işlemini/tipini/yapısını keşfettiysek pasif hale getirip sahte çerez bilgileriyle sahte bir sunucu bilgilerini ekliyoruz. Daha sonra izole ortamda, izole ağ ile tek yönlü bağlantı imkanı sağlıyor, dış ağa açılmasına izin veriyoruz.

Bundan sonrası saldırganın ne zaman honeypot sunucuyu tetiklediğine bağlı. Şansımız varsa loglar üzerinden saldırgana ulaşmak mümkün. Genelde script kiddieler sanal ortamdaki gizliliklerine dikkat etmediği için kısa sürede asıl kişiye ulaşabiliyoruz.

Ben uzun süredir bu ayarları kullanıyordum'da internette'de bu konu ile alakalı bir şey bulamadım. O yüzden sorasım geldi.
AV kullanıp arkadaşın dediği gibi ilk girişi engellemeye dikkat ettiğiniz sürece sorun yok. Kurumsal kullanıcılarda bir nebze çıkışı engelleyebilsek de bireysel kullanıcıda saldırıya yanıt çok uzun sürebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…