Tarayıcıların kullanımını karşılaştırmak için en iyi site nedir?

Katılım
16 Kasım 2018
Mesajlar
10.725
Makaleler
15
Çözümler
62
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba, birçok tarayıcının donanım birimlerini ne kadar kullandıklarını karşılaştırmak ve Technopat Sosyal'de sonuçları paylaşmak istiyorum. Sizce hangi sitede karşılaştırma yapmam basit ve yararlı olur?
 
Bana kalırsa en iyi yöntem ram ve işlemci kullanımı gibi şeyler değil. İhtiyacı varsa tabiki kullanacak ve ben kullanmadığım Rami ne yapayım.
Tarayıcı kıyaslamak için bir site vs var mıdır bilmiyorum ancak tarayıcı ne kadar hızlı açılıyor, donuyor mu, pratik mi, sorunu var mı, işlevselliği ve özelleştirilebilir olması önemli. Gerisi teferruat.
Ben bu konuda yakın zamanda çok tarayıcı denedim . Şu anda Opera kullanıyorum hem telefonda hem bilgisayarda. Kullan, dene, görerek karar ver derim.
 
Bence salt teknik bir karşılaştırma yapmak yetersiz kalacaktır. Hangisi hangi JS motorunu kullanıyor. Örneğin Chrome V8 Engine kullanıyor. Bu yıl IE'de onu kullanmaya başladı. Hangisi arka planda hangi teknolojileri kullanıyor. Örneğin PWA(Proggresive Web App) diye bir kavram var. Bunun muciti Google. Bu teknoloji web sitesini masaüstüne indirmeye yarıyor. Telefon uygulamalarına rakip. Ya da kullanıcı deneyimi açısından karşılaştırılabilir. Zira ben bu konunun dipsiz kuyu olduğunu düşünüyorum. Bir konu seçip o konuda karşılaştırırsan memnuniyet ve zevk ile okunur bence.
 
Neyin karşılaştırıyım diye sormamıştım. Yani nerede karşılaştırsam adil ve kolay test edilir diye sordum, Youtube, Instagram gibi.
Nasıl bir karşılaştırma yapmayı düşünüyorsunuz?
Görev Yöneticisindeki değerlere odaklanıcam. Ancak YouTube'da karşılaştırmak bsns göre çok pratik değil. Sonuçta çözünürlüğü kendisi belirliyor. Teker teker ayarlamak canımı sıkar. Çünkü 13 tarayıcı test etmeyi planlıyorum.
 
Görev yöneticisinden bakarak karar verdim.Opera kullanıyordum 2 sekmede 600 mb harcadığını görünce bıraktım.Aynı 2 sekme Chrome'da 450 civarı harcıyor.Normalde o kadar farkta ne olur diyebilirsiniz ama sistemim düşük RAM 4 GB.
 

Geri
Yukarı