Tarih alanında ne gibi meslekler var

Yer
Ankara
Kendimi bildim bileli tarihim sosyal bilimlerim inkılabım vb. neyse çok iyidir ama ben bu alanda 1-2 meslek hariç görmedim en az 5K maaşlı meslek varımdır. Not tarihten hiç sıkılmadım sıkılmam tarih hakkında her zaman başka şeyler öğrenmek zevk vermiştir bana yani heves kısmı tamam meslek kısmında da yardımcı olmanızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarih alaninda pek cok secenek var. Okulda kalip akademik kariyer yapabilirsin, boylece bir is garantisi olur. Onun disinda akademik kariyer mumkun. Hic biri olmazsa, akademisyenligi zorlamak bir secenek olabilir. Mezun olduktan sonra bir kac ise basvurduktan sonra master yapayim bari diye dusunup akademik kariyer yolunu yurumeye koyulabilirsin.

Isin esprisi bir yana, genelde alanina hakim olduktan sonra tarihciler kitap yazarlar. Yazarliktan yurunebilir. Eger burada belirli bir reputasyon kazanirsan ( kimisi hikaye gibi anlatabilir ve okuyucuyu boyle kazanir, kimi cok objektif bilgi verir tarih meraklisini kazanir ) ufak ufak yoresel televizyonlara cikarsin. Son nokta Ilber Ortay'cilik, o da 75 yasinda zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı