Tarih bölümü okunur mu?

İlk başta bu konuyu rehber hocalarınızla değerlendirmenizi şiddetle öneriyorum.Bir tarih mezunu olarak söylemeliyim ki okul bittikten sonra kpss'ye yoğun çalışıp atanmak için uğraşırsanız okunur. Onun haricinde özel sektör düşünüyorsanız tanıdıklarınız ve güvenceniz olmalı. Meslek odaklı hedefleriniz varsa benim düşüncelerim bu şekilde. Açıkta kalmamak için okunacak bir bölüm değil. Bazı üniversitelerde bölüm gerçekten zor ve sabır gerektiriyor. Puanınınz yüksekse EA tercihlerine odaklanın bence. Önü açık bölümleri araştırın ilgi alanlarınıza göre uygun terchih yapın. Puanınız düşükse de bir yıl daha çalışın puanınızı yükseltin. Tarih de illa okumak istiyorsanız mesleğinizi edindikten sonra okuyun bence. Tarih okumak çok güzeldir. Ufkunuzu genişletir ama sabır ister. Atanması zordur. Mezun olduktan sonra ciddi şekilde çalışıp meslek edinemeyecekseniz yıllarınızın heba olması muhtemel.
Anladım.
Peki Tarih bölümünden mezun olup direkt olarak tarih öğretmeni olunabilir mi?
Yoksa bunun için ek bir eğitim almaya gerek var mı?

Şahsen tercih yaparken ben de okumayı düşündüm ama iyi ki yapmamışım. O zamanlar ALES yaparım, KPSS yaparım, zevk aldığım alan olduğu için okurken de zevk alırım falan diyordum ama yaş 23 oldu ben artık çalışırken bile bazı ekonomik durumlara sinirlenmeye başladım. Eğer hala okumaya çalışıyor olsaydım muhtemelen psikolojik tedaviye ihtiyacım olurdu.

Şahsen tercih yaparken ben de okumayı düşündüm ama iyi ki yapmamışım. O zamanlar ALES yaparım, KPSS yaparım, zevk aldığım alan olduğu için okurken de zevk alırım falan diyordum ama yaş 23 oldu ben artık çalışırken bile bazı ekonomik durumlara sinirlenmeye başladım. Eğer hala okumaya çalışıyor olsaydım muhtemelen psikolojik tedaviye ihtiyacım olurdu.
Hangi bölümü okudunuz?

Akademisyenlik yolu bence güzel bir yol ancak çok torpil vesaire döndüğünü duyuyorum. Basit bir yol değil ve tarih bölümü istiyorsanız en azından sözel bölümüne çalışın. İlk 20 bine girerseniz Hacettepe, Marmara gibi üniversitelerden seçim yapabilirsiniz.

Hangi bölümü okudunuz?
Bilgisayar programcılığı

Anladım.
Peki tarih bölümünden mezun olup direkt olarak tarih öğretmeni olunabilir mi?
Yoksa bunun için ek bir eğitim almaya gerek var mı?

KPSS hazırlıklarını incele YouTube'dan benim öğretmenimdi sanırım o kanala bir göz atabilirsin sonra git KPSS puan hesaplamaya bak ve son atama puanlarına göz gezdir. Hepsini bir tart ve o yolun gereksinimlerini öğren. ALES kısmı bence emekten çok torpile bakıyor öznel bir yorum değildir!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı