Tarih bölümü okunur mu?

Kayra342727

Hectopat
Yer
İstanbul
Tarihe çok meraklıyım küçüklükten beri tarih kitapları okurum. Çevremde beni hep tarihçi olarak bilir. Yani tarihi çok seven biriyim ama duyduğuma göre tarih bölümü önü açık olmayan bir bölümmüş, ayrıca tarih hocası olmaya da pek iyi bakmıyorum. Eğitim kalitesi gittikçe düşüyor, onun dışında subay olmak istiyorum. Ama ailemde buna karşı çıkıyor, polis olup yunus polis ya da polis özel harekatta olmak istiyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kazanması kolay bitirmesi zor. Zaten halihazırda bir üniversite bitirmiştim üstüne 2.diplomam olsun diye tarih bölümünü seçmiştim şuan 4.yılım ama okul uzadı tabii. Bitirmesi gerçekten çok zor. Hiçbir dersi kaçırmaman gerek. Tabii üniversiteden üniversiteye değişir. Ayrıca saçma bir osmanlıca zorunluluğu var.

Bizzat Emrah Safa Gürkan hocama sordum. Hayatını adayıp akademi kasacaksan değer ama kendisi bile turizm rehberliğinde uzmanlaşıyor şuan. Getirisi zor olan bir bölüm. Devlette öğretmen olacaksanız hem sevdiğiniz alan olur ama atanması zor.

Bizzat Emrah Safa Gürkan hocama sordum. Hayatını adayıp akademi kasacaksan değer ama kendisi bile turizm rehberliğinde uzmanlaşıyor şuan. Getirisi zor olan bir bölüm. Devlette öğretmen olacaksanız hem sevdiğiniz alan olur ama atanması zor.
Devlette atanma işi yaş ya. Tasarruf tedbirlerinde sonra kaç tane tarih öğretmeni alacaklar. Sıkıntı.

Ben de aynı senin gibi biliniyordum. Ama Türkçe öğretmenliği kazanıp o bölümden atandım. Ama aynı zamanda 2. üniversite olarak tarih okuyorum. Öğretmenlik olarak alımlar yavaş yavaş azaldığı için tercih etmeni önermem. Ama ileride ne olur orasını Allah bilir. En azından atama yapabileceğin bir bölüm okuyup sonra yine istediğin bölümü açıktan okuyabilirsin. Bu şartlarda biraz gerçekçi olmak gerekiyor.

Devlette atanma işi yaş ya. Tasarruf tedbirlerinde sonra kaç tane tarih öğretmeni alacaklar. Sıkıntı.
Ek olarak sakın özel okulda tarih öğretmeni olurum ne olacak diye seçmeyin bölümü. Eğer akademide devam edecekseniz seçin. Ama zor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı