Tarih dersi edebiyat dersinden daha zormuş

“Edebiyata aylarca çalıştım ve onda hazır bilgim var. Başka bir dersin ezberini 1 haftada halledemedim, böyle ders mi olur?”

Başta bir yavaştan al istersen 😄 İyi bir hoca sana o savaşı, isimleri öyle bir hikaye gibi anlatır ki, hepsi gözünün önünde film gibi gerçekleşir. Benim Hocam'da olması gerekiyordu istediğinin. Ders notlarını almana gerek yok. Alırsan kendini rahatlatırsın. Instagram'da gördüğüm bir tarih hocası vardı. Bay matrak biri. İyi bir hocadan dinlemek kuru kuruya okuyup kendi başına kodlama ve ezber yapmaktan daha hızlı.

Sanırım bu hocaydı.
Edit: Değilmiş. Ama bu adamın da videoları güzel editlenmiş

Yanlış anladın galiba şu an edebiyat çalışmıyorum ben ve edebiyat bilgim de kalmadı zaten. Sadece edebiyat ezberi yaptığım dönemler daha kolay ezberliyordum tarihe göre dedim.

Tarih ve Edebiyat aynı, konular aynıdır. Bir Matematik ya da Fizik değildir, oturup günü gününe çalışacaksınız. Başka yolu yok. Şu padişah şurayı fethetti ya da edebiyatta şu dönem vardır, özellikleri de şudur şudur. Bunlar hiçbir zaman için değişmez.

Zamanında edebiyatım bayağı iyiydi. Neredeyse her yazar eseri her topluluğu bilirdim. Sınavda da 24 sorudan 23 doğru 1 yanlış yapmıştım. Aslında Full çekecektim ama en basit soruyu gözden kaçırdığım için gitti soru bir de 10 dakikada falan çözmüştüm galiba matematiğe çok süre kalsın diye. Tabii üzerinden 4-5 yıl geçtiği için unuttuk çoğunu orası ayrı.

Şimdi tarih çalışıyorum ve ezber olarak edebiyattan daha zor gibi geldi bana. Daha başındayım ama şimdiden bir ton savaş ismi, hükümdar ismi, devlet merkezi ismi vs birikti. Daha Osmanlı'yı bırak Anadolu Selçuklularına bile gelmedim. Kitaptan ilerliyorum. Bilmiyorum belki önemsiz yerlere bile çalışıyorumdur o yüzden mi çok uzun geldi böyle acaba? Video da hiç izleyesim yok. Zaman kaybı gibi geliyor video izlemek ezber derslerde.
Tarih ezberlenecek bir ders değil. Sorunun burada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı