Tarih Yükselme Dönemi

NirvanA1

Kilopat
Katılım
9 Eylül 2012
Mesajlar
973
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Meslek
Okula giden kurbanlık koyunlardan(LİSE)
ImageUploadedByTapatalk1408491564.784579.jpg


Sorunun cevabı A fakat gece gece iyi düşünemedim. Açıklayabilir misiniz ? Ben şöyle açıkladım: Ortodoks kesim Bizansın Osmanlı'dan çekindiği için böyle bir teklif sunduğuna inandıkları için tepki gösteriyorlar diye düşündüm. Fakat soruda sanki anlam düşüklüğü var.

ImageUploadedByTapatalk1408492216.559850.jpg


İkinci sorduğum soruda cevap b deniyor, ama ben D seçeneğinde kararlıyım.
 
Son düzenleme:
Kesinlikle A cevabı. Burada mezhebe inanlardan bahsetmemiş. Bizans İmparatoru ortodokslara yani Doğu Roma'ya hüküm etmekte. Fakat Batı Roma yani Katoliklerin desteğini almak için mezhebini hiçe sayıp birleştirelim Roma'yı bu şekilde Bizans'ı koruyalım düşüncesindedir. Sonuç itibari ile Osm. Dev.'nden çekinmekte.

Venedik'e ticari ayrıncalık Fatih döneminde verildi. Onun zamanında o bölgede ticaret yollarının önemi azalmamıştı fakat Haçlı birleşimini engellemek amaçlı ve ticareti canlı tutmak amaçlı imtiyazlar verildi. İkisi farklı şey karıştırma. Don Volga Kanalı Projesi ise Sokullu zamanında İpek yolunu canlandırmak için düşünüldü. Cevap B
 
Gayet basit bir soru, Katolikler ve Ortodokslar aynı dinin iki ayrı mezhebidir ve Hristiyan dinini benimsemişlerdir. Ancak, bir kaç noktada farklı düşünmekteler. En basitten bir örnek vermek gerekirse, Birinde rahip evlenebiliyor iken, diğerinde evlenmesi yasak ama bu soruda asıl dikkat edilmesi gereken nokta. Bizans'ın 2. Mehmet korkusundan 2 ayrı mezhebi bir araya getirerek önlem almaya çalışmasıdır. Yani cevap A.
 
İlk soru A çünkü Fatih döneminde Ortodokslara geniş hürriyetler tanındı. Papa'nın katı yönetimine girmek istemeyen Ortodoklarda doğal olarak Fatihi'in yanında yer aldılar, Yani Bizans kendi dininden olan mezheplerinde Fatih'i desteklemesi sonucu Osmanlı'dan çekinir olmuştu. 2. soruda da aynı mantık geçerli Venedik'e verilen imtiyazlarda amaç ticari olarak bölgeyi canlandırmak değil Avrupa hristiyan birliğini engellemektir.
 
İlk soru A çünkü mezhep ayrılıkları aynı zamanda da güç ayrılığına sebep oluyordu. Bizans'ta Osmanlı'dan çekindiği için gücünü arttırmak adına kendine müttefik aradı.
 
Teşekkürler arkadaşlar. Ayrıntılı düşünmek lazımmış. Saat 02:30 civarı çözdüm biraz uykuluydum :).
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı