Tarihe geçmiş bilim adamlarını 2022'ye getirseydik ne olurdu?

429905

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yaptıklarıyla tarihe geçmiş bunlar gibi dahi insanları alıp, 2022'ye getirseydik sizce bu adamlar neler yapardı?

Örneğin;

Albert Einstein.
Nikola Tesla.
Galileo.
Newton.
Michael faraday.
Pisagor.
Ve niceleri.

Şuan ki teknolojik durumu görüp kavrayamayıp rahatsızlık geçirebilirlerdi. Çünkü adamlar hayatları boyunca bir şeyler için uğraşmış ve şuan o uğraştıklaru şeylerin çok üstünde bir teknoloji var. Bir tek Tesla'nın gizli işleri dışında diğerlerinin yaptıkları işler katlanmış vaziyette şuan.

Bence sadece Tesla'yı getirsek 1 yılda teknolojiyi A dan Z ye öğretsek adam 1 ayda ışınlanmayı bulurdu.

Şu anki teknolojik durumu görüp kavrayamayıp rahatsızlık geçirebilirlerdi. Çünkü adamlar hayatları boyunca bir şeyler için uğraşmış ve şu an o uğraştıklaru şeylerin çok üstünde bir teknoloji var. Bir tek Tesla'nın gizli işleri dışında diğerlerinin yaptıkları işler katlanmış vaziyette şu an.

Bence sadece Tesla'yı getirsek 1 yılda teknolojiyi adan Z ye öğretsek adam 1 ayda ışınlanmayı bulurdu.

Şu an yaptığımız şey bu adamların o zaman düşündüklerinin üstüne kurulma zaten bence adapte olmaları çok uzun sürmez. Tesla'nın gelişini bende merak ederdim açıkçası adam bizi gezegenler arası ışınlardı 😆

Gelinen noktayı görünce ya da kendilerinin bulduğu bir şeyin daha da geliştirildiğini görünce şaşırırlardı. Mesela Mimar Sinan günümüze geldiğinde betonun bulunduğunu ve bununla inşa yapıldığını görünce şaşırmıştı.

Gelinen noktayı görünce ya da kendilerinin bulduğu bir şeyin daha da geliştirildiğini görünce şaşırırlardı. Mesela mimar sinan günümüze geldiğinde betonun bulunduğunu ve bununla inşa yapıldığını görünce şaşırmıştı.

Mimar Sinan yaşıyor olsa daha neler yapardı acaba, dünyanın her yerine adamın tarzı taşındı öğrencileri sayesinde.

Yaptıklarıyla tarihe geçmiş bunlar gibi dahi insanları alıp, 2022'ye getirseydik sizce bu adamlar neler yapardı?

Örneğin;

Albert Einstein.
Nikola Tesla.
Galileo.
Newton.
Michael faraday.
Pisagor.
Ve niceleri.
Tiktok hesabı açıp yatarak para kazanırlardı bence. 😎

İlk önce şu anki dönemi kavrar ve kavraması da uzun sürmez. 3 yıl boyunca "AAAAA" diye gezmez. Birkaç aya çoğu olayı çözer ama bu çözme işi bilim insanından insanına değişecektir çünkü hepsi aynı dönemde yaşamıyor. Bazılarının ki bu günden 400 sene önce yaşıyor bazıları ise 100 sene...

Ve şu anki durumu kavradıktan sonra çalışmalar yapardılar diye düşünüyorum, ve yapacakları şeyler çok olağanüstü olurdu diye düşünüyorum. Çünkü şu an 100-200 sene öncesine göre çok çok daha iyi imkan var. Yukarıda arkadaş söylemiş; Nikola Tesla örneği çok güzel bir örnek, eğer finansal destek görseydi şu an kablosuz elektrik kullanabiliyor olabilirdik belki. Kim bilir, belki ileri de başka birisi bulup yaygınlaşacak. Şu an keşke 1800 ve 1900 senesi gibi gerçekten hayatını bilime, evrene, fiziğe, matematiğe adamış insanlar olsa. Şimdi çoğu bilim insanı çoğu şey önceden bulundu diye çalışma bile yapmıyor. Sadece biz göremiyoruz, görmeyi başarırsak zaten devamı gelecektir ve öyle de olmuştur. Bende fiziği seviyorum, ama şu anki TR eğitim sistemi ile kendimi bile göremiyorum maalesef. Umarım mezun olup istediğim şeyleri yapabilirim.

Siyasete atılırlardı.
Atılan olacaktır ama abartacaklarını düşünmüyorum pek. Einstein sanırsam bi' ara atılmıştı ve kendisi için pek iyi olmamıştı diye biliyorum. Hükümet pek siyasete atılan bilim adamlarını sevmez, kendisini tutmadığı sürece. Çünkü insanların gözünü açar, at gözlüğünü kaldırmasını sağlayabilir diye. Şu anda bu tarz olayları yaşıyoruz, yaşamadık değil. Ben işini yapan sporcuyu sanatçıyı severim...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı