Dünya Şu Anda Dönmeyi Bıraksaydı Ne Olurdu?

@druid hocam dünyanın duracağı mantıklı geliyor da bir anda duracağı mı saçma geliyor. :)

Aynen. Duruşun da bir adabı usulü var. Fizik kuralları var. Öyle kazıklama dünya mı dururmuş. Nerede görülmüş ? Nerede deney yapmışlar ?
Sallama kurgudan ibaret bir tahmin.
J.J. Abrams bile kurgulasa daha iyisini yapardı.
 
Aynen. Duruşun da bir adabı usulü var. Fizik kuralları var. Öyle kazıklama dünya mı dururmuş. Nerede görülmüş ? Nerede deney yapmışlar ?
Sallama kurgudan ibaret bir tahmin.
J.J. Abrams bile kurgulasa daha iyisini yapardı.
Druid, böyle bir olayın yaşanma olasılığı bilim dünyasında yok. Bu sadece ''olursa nasıl olur'' bir deney. Ve ayrıca dünyanın duracağı saçma değilde biranda durmasımı saçma :)
 
Müthiş düzen! Sınav bu sınav!
download.jpg
 
Dünyanın döndüğünü 1500'de adam nasıl anlamış acaba döndüğüne dair 1 tane delil getirin bilim sorgulamaktır ama bilimci diye geçinenler nasayı tanrı gibi görüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Merhaba. En başta gece/gündüz değişimi hiç olamazdı, kutuplarda 6 ay gece/gündüz döngüsü de hiç bir şekliyle olamazdı.

Dünyanın kendi etrafında dönmesi gece/gündüzü, güneş etrafında 23 derece 27 dakikalık kendi ekseniyle yaptığı bu açı farkıyla dönerken 4 mevsimin devamlı olarak değişebilmesi olayı ortaya çıkar.


"Sürekli olarak hareket eden Dünya'nın iki çeşit hareketi vardır. Bu hareketlerden birisi kendi ekseni etrafında olur ve batıdan doğuya doğrudur. Bu dönmesini 23 saat, 56 dakika, 4.098903691 saniyede tamamlar.[30] Dünya'nın kendi ekseni etrafındaki bu dönmesi ile birlikte olan ikinci hareketi güneş etrafındadır. Güneş etrafında Dünya, elips şeklinde çok geniş bir yörünge üzerindeki hareketini de 365 gün, 5 saat, 48 dakika, 9 saniye, 763.545,6 mikro saniyede,[30] yani bir yılda tamamlar. Dünya'nın kendi ekseni etrafındaki ve güneş etrafındaki bu iki hareketi, iki önemli olaya sebep verir. Kendi ekseni etrafında dönmesi ile gece ve gündüz, güneş çevresinde 23 derece 27 dakika eğiklikle dönmesi mevsimleri oluşturur ve mevsimlerin ardalanmasını sağlar". (Alıntı/wikipedia/dünya' dandır


Bu konuda espriyle (şaka) olarak söylenen bazı sözler ise şöyledir; "Eğer şu işi başarırsan dünya batıdan doğuya değil doğudan batıya doğru tersine dönecektir!", ben bu işi başaracağına bu kadar da az inanıyorum"

Çok önemli ve hiç gerçekleşmesi beklenmeyen mucizevi türden olay, o anda gerçekleştiğinde, "o anda dünya durdu" ve bu olay ancak bu şartla gerçekleşti de denilir. Yine inanılmasında gerçeklik payı çok az bulunan, ender olabilen olaylarda da yine dünyanın kendi eksenindeki dönüşünden, yönünü değiştirmesinden özellikle kara mizahla bahsedilir. Şarkıcı Nilüfer bile düyanın bilimsel olarak bir taraftan bir tarafa (batıdan doğuya) döndüğünü bize net söyleyerek bunu teyit edebilmiştir.

Kutsal olan din kitaplarından Kur'an'da; peygamberlerden biriyle "ben şunu yaparım, sen bunu hiç yapamazsın" tarzından ciddi bir tartşmaya giren zata, bu peygamberimizin sorusu şöyle olmuştu: güneşin doğuşunu doğudan değil batıdan yapabilirsen herkes senin gerçek gücünü görebilir! dendiğinde peygamber karşısındaki bu kişi şok olup şaşırmıştı. Çünkü bunun olabilmesi için dünyanın batıdan doğuya değil, doğudan batıya teorik olarak dönebilmesi gerekir. Bunu normal bir insan yapamayacağı için peygamberle tartışan kişi o anda tuş (madara) olmuştu.

Dünyanın N ve S şeklindeki mağnetik kutuplarının geçen uzun yıllar içerisinde birbirleriyle yer değiştirdiği, bilim adamlarınca yapılan mağnetik alan ölçümlerinin sonucunda tespit edilmiştir, ancak bu durumun insanlar üzerindeki olumsuz bir etkisi şimdiye kadar gözlenmedi. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı