Tarihi araştırma için kaynak önerisi

Melys

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
Tarihte bir çok olayın bazı kitaplarda yanlış yazıldığını gördüm. Araştırmamı detaylandırmak istiyorum. Böyle güvenilir ve detaylı tarihi belge yayınlanan bir kaynak var mı bildiğiniz?

Tarihte bir çok olayın bazı kitaplarda yanlış yazıldığını gördüm. Araştırmamı detaylandırmak istiyorum. Böyle güvenilir ve detaylı tarihi belge yayınlanan bir kaynak var mı bildiğiniz?
1- Belleten. Türk Tarih Kurumu tarafından, 1937 yılında kurulmuş mükemmel bir dergidir. İçerisinde hem dilimizde hem de yabancı dillerde yer alan çok yararlı makaleler var. Özellikle kendi tarihimizi en doğru şekilde öğrenmek istiyorsanız buraya yönelin.

2- Türk tarih kurumu yayınları
3- Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları
4- Osmanlı Araştırmaları Vakfı
5- Eğer yakın tarihimizle ilgili ve siyasi araştırmalar yapacaksanız İmge yayınevine yönelin.
6- Türk Tarihi ile ilgili araştırmalar için Ahmet Taşağıl, İbrahim Kafesoğlu, Zeki Velidi Togan, Bahaeddin Ögel, Ziya Gökalp gibi isimlere yönelin.
7- Detaylı, siyasi tarihten uzak, ayrıntılı ve küçük olayları ele alarak bir inceleme yapacaksanız Annales araştırma kültürünün ülkemizdeki en iyi temsilcisi olan Halil İnalcık'a yönelin. Bu çaba sizi dünya üzerindeki en büyük Annales temsilcisi Fernand Braudel'e götürecektir. Akdeniz ve Akdeniz dünyasına girin.
8- Mukayeseli tarih araştırmaları ve ülke, şehir, yaşam bilgileri için İlber Ortaylı'ya yönelin.
9- Atatürk üzerine araştırmalar yapacaksanız Andrew Mango, Lord Kinross, Klaus Kreiser gibi yabancı kaynaklarla birlikte Şevket Süreyya Aydemir, Falih Rıfkı Atay, Afet İnan'a ve doğal olarak Nutuk' a yönelin. Yine Belleten ve Atatürk Araştırma Merkezini kullanın.
10- Tüm bunların dışında Dergipark, Academia gibi alanlarda doğru aramalar ile yapılacak olan araştırmalarla da çok güzel kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Lütfen tarihi, tarih bilmez, şuursuz ve mesleğini tamamen siyasi ya da şahsi menfaatleri için kullanan şarlatanlardan uzak durun.

Kağıthane osmanlı arşivine bekleriz hocam yukarıdakilere baktıkdan sonra, olayları iyice öğrenmek lazım.
Atam çok büyük adamdı ya.

Halil İnalcık ve İlber Ortaylı en iyi kaynaklar olur onun dışında Dft Tarih YouTube kanalında bilgilendirici videolar var.
İlber ortaylı zaten takip ediyorum diğer ismi araştıracağım.

1- Belleten. Türk Tarih Kurumu tarafından, 1937 yılında kurulmuş mükemmel bir dergidir. İçerisinde hem dilimizde hem de yabancı dillerde yer alan çok yararlı makaleler var. Özellikle kendi tarihimizi en doğru şekilde öğrenmek istiyorsanız buraya yönelin.

2- Türk tarih kurumu yayınları
3- Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları
4- Osmanlı Araştırmaları Vakfı
5- Eğer yakın tarihimizle ilgili ve siyasi araştırmalar yapacaksanız İmge yayınevine yönelin.
6- Türk Tarihi ile ilgili araştırmalar için Ahmet Taşağıl, İbrahim Kafesoğlu, Zeki Velidi Togan, Bahaeddin Ögel, Ziya Gökalp gibi isimlere yönelin.
7- Detaylı, siyasi tarihten uzak, ayrıntılı ve küçük olayları ele alarak bir inceleme yapacaksanız Annales araştırma kültürünün ülkemizdeki en iyi temsilcisi olan Halil İnalcık'a yönelin. Bu çaba sizi dünya üzerindeki en büyük Annales temsilcisi Fernand Braudel'e götürecektir. Akdeniz ve Akdeniz dünyasına girin.
8- Mukayeseli tarih araştırmaları ve ülke, şehir, yaşam bilgileri için İlber Ortaylı'ya yönelin.
9- Atatürk üzerine araştırmalar yapacaksanız Andrew Mango, Lord Kinross, Klaus Kreiser gibi yabancı kaynaklarla birlikte Şevket Süreyya Aydemir, Falih Rıfkı Atay, Afet İnan'a ve doğal olarak Nutuk'a yönelin. Yine Belleten ve Atatürk Araştırma Merkezini kullanın.
10- Tüm bunların dışında Dergipark, Academia gibi alanlarda doğru aramalar ile yapılacak olan araştırmalarla da çok güzel kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Lütfen tarihi, tarih bilmez, şuursuz ve mesleğini tamamen siyasi ya da şahsi menfaatleri için kullanan şarlatanlardan uzak durun.

Onu zamanla bende fark ettim bir kaynakta beyaz denen şeyi diğer kaynak siyah diyor. Tarafsız kaynaklara ve resmi belgelere bakmaya çalışıyorum. TBMM kayıtlarına bakıyorum mesela bazıları Osmanlıca olduğu için anlamıyorum ama Türkçe olan belgelerde mevcut.

Kağıthane osmanlı arşivine bekleriz hocam yukarıdakilere baktıkdan sonra, olayları iyice öğrenmek lazım.
Atam çok büyük adamdı ya.
Araştırmayı seviyorum bir çok doğru bildiğim şey yanlış, yanlış bildiğim şey doğru çıktı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı