Tarihi geçmiş yoğurt sonrası balık yemek sorun teşkil eder mi?

Zcherby

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar ben dün yoğurt süt almıştım market kapanmaya yakın gittiğim için tarihine bakmadım.
Sabah kahvaltıda süt içmiştim akşama yakınsa yoğurt yedim yemekte bir de balık yemiş bulundum :D
Sonra yoğurdun tarihinin ayın 13'ünde bitmiş olduğunu gördüm herhangi bir şey olmadı fakat tedirgin oldum yapmam gereken bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey olmaz diye düşünüyorum. Yoğurdun zehirleyici bir etkisi yok diye biliyorum. Balıkta hile yoksa bir şey olmaz diye düşünüyorum.
Yok hocam ondan değil, insanların beyninde şöyle bir bilgi var;
"Balık ve yoğurt aynı anda yenince zehirletir" diye.

Yoksa yoğurt veya balıkta(vahşi değilse) toksinlik bulunmaz.

Hocam yanlış bilmiyorsam histamin zehirlenmesine yola açabilir.
Merak etmeyin yaşınız küçükse ve bağışıklık sisteminiz yerindeyse bir sıkıntı çıkmaz diye umuyorum.

Benim bildiğim balık tazeliğini kaybedince ve süt ürünüyle tükedilince zehirlenme yaşanıyor, balık tazeyse sıkıntı olmaz herhalde. Karşı komşumuz balığı aldıktan 1 hafta sonra pişirmiş ve yanına yoğurt yemiş, aynı günün gecesi saat 2 gibi hastaneye gitmişler.

Benim bildiğim balık tazeliğini kaybedince ve süt ürünüyle tükedilince zehirlenme yaşanıyor, balık tazeyse sıkıntı olmaz herhalde. Karşı komşumuz balığı aldıktan 1 hafta sonra pişirmiş ve yanına yoğurt yemiş, aynı günün gecesi saat 2 gibi hastaneye gitmişler.

Komşunuz balık + yoğurt zehirlidir diyenleri protesto mu ediyordu 😀.

İkisinden birisi bozuk değilse sorun olmaz diye düşünüyorum.
Komşularınız ölmeme cha- Neyse gözünüz kanamasın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı