"Tarihi Yayın" hakkında Fikriniz değişti mi?

"Tarihi Yayın"dan sonra fikriniz değişti mi?

• Oy verenlerin toplamı
    37
  • Anket kapandı .
Programı izlemediğim için bu seçim meselesinde fikir belirtmek doğru olmaz. Daha doğrusu böyle bir şey olacağından haberim yoktu, ailem izlerken denk gelip, 3 dakikalığına göz attım. Dolaysıyla ona dair bir şeyler söyleyemem, ancak onun harici bu tarz programların olmasını kesinlikle sonuna kadar destekliyorum. İki farklı siyasinin bir arada görünmesi, münazaraların ve istişarelerin olması hoşgörü açısından olsun, eleştiriye tahammül açısından olsun, halkın sağlığı ve saygısı için çok güzel bir politika. Umarım saygı ve sabır çerçevesinde bu programlar sürdürülür. Mesela her ay bir defalığına benzeri bir yayın yapılsa çok yol katederiz.

Hiç de tarihi bir yayın değildi. Neredeyse her yönüyle vasat bir yayın oldu. Stüdyonun 90'lardan kalan dekorundan tutun da hiçbir şeye yetmeyen 3 dakikaya kadar kötüydü. Üstelik rakipler birbirleri ile karşılıklı konuşamayacaksa niye aynı programa çıkıyorlar. Seçimi etkileyecek bir yayın olmadı, kimsenin fikrini değiştirdiğine inanmıyorum. Futbolda grup aşamasında üst tura çıkmak için iki takıma da beraberlik yeter de iki takım da 0-0'a razı olur ya, işte öyle bir karşılaşmaydı.

Katılıyorum ben de. Tartışma adı altında buluşup daha sonra en ufak tartışma alevinin üstüne su serpip yatıştırmaktan başka bir şey olmadı. Program sizin de söylediğiniz gibi, adayların ayrı ayrı konuşmasından farksızdı. Kimileri “insanlar, kavga çıkmadığı için tatmin olmadılar” gibi yorumlar yaptılar. Ancak kavga ve tartışma çok ayrı olaylar. Keşke tartışma olabilseydi.
Konuyu kimsenin safını belli etmesine olanak vermeden oluşturdum. Kimseyi zor durumda bırakmak istemem.

Şunun yaşanmasını beklerdim:
-Sen Fetoyu savundun!
-Savunmadim!
-Sen savundun!
-Terbiyesiz! Savunmadim, cikar göster.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşin içinde Perinçek varsa sonucun böyle olması kaçınılmaz. Kovulmak zoruna gitmiş demek ki?

Bana göre program baştan sona hayal kırıklığı. Adam tartışma olmasın diye 3 dakika süre koymuş. Fakat 3 dakikada ikisi de derdini anlatamıyor. Adamlar tam konuya girecek süre bitiyor. Önceki sorunun cevabını bir sonraki soruda veriyorlar. Bana göre moderatör seçimi ve program işleyişi yanlıştı. Sosyal medyadan sorular alınsa bin kat iyi olurdu. Herkesin aklına takılan sorular var. Daha sonra iki aday da birbirine daha fazla soru sorması lazımdı. Böyle bir tarafı susturup diğer tarafı konuşturmak çok saçma. Neden böyle bir şey tercih etmiş anlamak mümkün değil. Elbet tartışma olacak. Programın amacı zaten tartışma olması. Çok büyük çoğunluğunun beklediği program ancak bu kadar kötü olabilirdi. En başta Uğur Dündar kabul etseydi şu an herkes tatmin olmuştu. İki adaydan biri kendine seçmen de çekmeyi başarmış olacaktı.

Bu programdan sonra ne AKP'ye atan biri CHP'ye atar, ne CHP'ye atan AKP'ye atar. İkisi de kendi tarafına seçmen alamadı.

Eski siyasetteki olaylari bilmiyorum ama bu videoyu açıp açıp izliyorum. Günümüz siyasetinide yakından takip etmiyorum gerçi
Perinçek her zaman sola karşı mücadele veren birisi olmuş. Bu tip konuşmalar bunu kanıtlıyor. Perinçek bir gün Mao'cu, bir gün Apo'cu, şu günlerde de Tayyip'çi olmuş kanısındayım. Onu ciddiye almamak lazım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…