Tartışma: Custom ROM ve Stock ROM Stabillik Farkı

@brk35 Siz bana en iyi romu önerin bende yüklemesini yapıp birkaç kullanımdan sonra sana dönüş yaparım. Ondan sonra haklı isen haklısın derim. Önceki konuda da orjinal rom stabildir olan mesajımı düzenleyip altına not düşerim. Şuanda G4 aldım zaten. Hattım yenide takılı. G2 şuanda boşta çalışıp çalışmadığı farketmez benim için. Yani cihaza zarar gelirse seni sorumlu tutmam. Onun için sen bana rom öner bende kullanıp dönüş yaparım.

Yükleyip dönüş yapacağım.

Ben tüm romları denedim, en iyi saf Android ROM'u RR idi. RR'ye geçerken değil, RR'den başka ROM'a geçerken ekranda hasar olabiliyormuş ama garanti hallediyormuş. Download moddaki "Rooted" yazısıda Lollipop güncellemesinden sonra bugda kalıyormuş, yani ne yaparsak yapalım garantimiz var. :D

RR'ye geçerken değil, RR'den başka ROM'a geçerken ekranda hasar olabiliyormuş

Ben uzun kullanımda da sorun yaşayanları duydum. Neyse, sonuç çok da farklı yere çıkmıyor zaten.

Bu arada ben birçok defa RR kullanırken başka ROM'a geçtim, (bir aralar çok ROM değiştiriyordum) bu sorunla karşılaşmadım. Yani demek istediğim; bu sorunla herkes karşılaşmıyor, aksine nadir karşılaşılan bir sorun.

Custom Rom Android cihazlar için vazgeçilmezdir özelikle root işlemi ile birlikte güzel bir kullanım sunar. Geliştiriciler forumunu takip ederek bugları giderilmiş sürekli güncellemesi olan ve video olarak kurulmuş test görüntülerini yayınlayan Romlar stabil olarak kullanılabilir.

Ben tüm romları denedim, en iyi saf Android ROM'u RR idi. RR'ye geçerken değil, RR'den başka ROM'a geçerken ekranda hasar olabiliyormuş ama garanti hallediyormuş. Download moddaki "Rooted" yazısıda Lollipop güncellemesinden sonra bugda kalıyormuş, yani ne yaparsak yapalım garantimiz var. :D
ROOTED yazısı Lollipop sürümünün değil, KitKat sürümünün bug'ıdır. Lollipop sürüm yüklediğinde ROOTED yazısı silinir. KitKat sürümde ne yaparsan yap ROOTED yazıyor. Tabi özel mod yükleyip bu yazıyı kendi elinle kaldırmadıkça.

O halde Resurrection Remix 5.4.8 yükleyin. Deneyimlerinizi bekliyorum.
Rom'u yükledim. Cihazı açtığım anda daha dil seçimi yapmadan google service durdu hatasını aldım. Tema hoşuma gitti. Ama şarjda iken sürekli bildirim ledi yanıyor. Şuanda bağlantı kontrol ediliyorda takılı kaldı. 5 Dakika kadar bekledikten sonra yeniden başlatıcam. Ondan sonra performans için testlerimi yapıcam. Sonucu bildiririm.

2 adet oyun yükleyip kısaca performansına baktım. Deer Hunter da kastı ama Asphalt 8 de kasmadan gayet akıcı biçimde oynadım. Bunlar dışında menüye pek alışamadım, hepsi harflere göre alt alta olunca pek beğenmedim orasını. Zaten çoğu kısmı orjinal Lollipop gibi. Ama farklar mevcut arada. Stabilmi. Evet stabil. Ama pek alışamadım açıkçası. Ben orjinal Lollipop a döneceğim. Rom güzel stabil. Yüklemek isteyenler çekinmeden yükleyebilir. Bu arada orjinal rom kadar stabil diyebilirim. Haklısınız @brk35

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı